Πλάτων Ριβέλλης: «Κίνηση και ακινησία στη Φωτογραφία και στον Κινηματογράφο». Διαλέξεις

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία με τον Πλάτωνα Ριβέλλη, η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει, για 13η συνεχή χρονιά, κύκλο διαλέξεών του για τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο. Το θέμα του φετινού κύκλου είναι «Κίνηση και ακινησία». Οι διαλέξεις πραγματοποιούνται τις Τετάρτες του Οκτωβρίου (3, 10, 17, 24 & 31) από τις 8 ως τις 10 το βράδυ στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

© Νίκη Γουζούαση, μέλος του «Φωτογραφικού Κύκλου»

Στη διάρκεια των διαλέξεων θα προβληθούν κινηματογραφικά αποσπάσματα και φωτογραφίες από το έργο διάσημων σκηνοθετών και φωτογράφων, καθώς και φωτογράφων – μελών του «Φωτογραφικού Κύκλου». Θα επιχειρηθεί να αναλυθεί ο τρόπος με τον οποίο ο κάθε δημιουργός χρησιμοποιεί στο έργο του την κίνηση ή την ακινησία και θα προσδιοριστούν οι ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν το έργο κάθε δημιουργού στον οποίο θα γίνει αναφορά.
Ειδικά για τις early bird ηλεκτρονικές εγγραφές (έως την 1 Οκτωβρίου, αποκλειστικά στο site της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης) το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 25 € για το σύνολο των πέντε διαλέξεων.  Εισιτήρια για το σύνολο των διαλέξεων θα διατίθενται με κόστος 35 € την  ημέρα της 1ης διάλεξης (3/10) καθώς και περιορισμένος αριθμός μεμονωμένων εισιτηρίων με κόστος 7 € πριν την έναρξη της κάθε διάλεξης, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Event Information
Γκαλερί Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Κύκλος διαλέξεων: 3, 10, 17, 24 και 31 Οκτωβρίου
Ώρες 20.00 – 22.00
Πληροφορίες: Ελληνοαμερικανική Ένωση, Διεύθυνση Πολιτιστικών 210 3680052, www.hau.gr/culture

Last modified: 14/09/2018