ΠΗΓΑΔΙΩΤΗ – ΤΖΗΜΑ ΛΙΝΑ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967.

Σπουδές: Σχολή Καλών Τεχνών Parsons School of Art & Design στο Παρίσι (BFA, 1991) και παρακολούθησε μαθήματα στο Central Saint Martins του Λονδίνου (1990). To 2013 ολοκληρώνει ένα κύκλο σεμιναρίων στη Σύγχρονη Τέχνη στο Sotheby’s Institute of Art στη Νέα Υόρκη. Και το 2014 συμμετέχει σε ένα Master Class Χαρακτικής στο Columbia University (School of Visual Arts) στη Νέα Υόρκη.
Αφού εργάστηκε για 18 χρόνια στον χώρο των εντύπων, αφοσιώνεται τα τελευταία πέντε χρόνια στην εικαστική έκφραση. Χρησιμοποιεί τα ταξίδια ως πηγή έμπνευσης φωτογραφίζοντας, γράφοντας και συλλέγοντας αντικείμενα και εικόνες και δημιουργεί μια σειρά έργων μικτής τεχνικής συνδυάζοντας χαρακτικά, μονοτυπίες, κολάζ, ζωγραφική και φωτογραφία μ’ ένα πολύ προσωπικό τρόπο.
Στο έργο της επιδιώκει να εκφράσει εικαστικά τη σημασία του χρόνου. Φωτογραφίζει εικόνες φθοράς και μέσα από μια ποικιλία τρόπων, υλικών και τεχνικών δημιουργεί έργα που διηγούνται την αίσθηση φθοράς και αποσύνθεσης που αφήνει ο χρόνος πάνω στην ύλη. Το «τυχαίο» και η χρήση γραμμάτων ή κειμένου συμπληρώνουν το γλωσσάριο της επικοινωνίας της.
Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα.Έργα της βρίσκονται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΜΜΣΤ) και σε ιδιωτικές συλλογές. 

Ατομικές εκθέσεις
2018 Παλίμψηστο Μνήμης, Skoufa Gallery, Αθήνα
2015 Sections vs. Intersections, Lacey Contemporary Gallery, London
2014 Φθοράς Αλήθεια, Skoufa Gallery, Αθήνα
2013 Do Air your Dirty Linen!, Point a (Herodion Hotel), Αθήνα
2012 Επισεσυρμένη και Μαγικά Τετράγωνα, Skoufa Gallery, Αθήνα
2010 Τοπία του Νου, studio 8, Αθήνα

Last modified: 13/05/2018