Παύλος Σάμιος – Μανώλης Χάρος: Κοινός Μύθος

Στον Πολυχώρο του ξενοδοχείου ANEROUSSA στο Μπατσί της Άνδρου, παρουσιάζονται σε μία θερινή συνομιλία, σημαντικά έργα της διαδρομής δύο σπουδαίων ζωγράφων-δημιουργών του ΜΑΝΩΛΗ ΧΑΡΟΥ και του ΠΑΥΛΟΥ ΣΑΜΙΟΥ που έφυγε πολύ πρόσφατα από κοντά μας.
Ειδικά εφέτος, το 2021 και μετά την επώδυνη εμπειρία της πρόσφατης πανδημίας, η έκθεση «ΚΟΙΝΟΣ ΜΥΘΟΣ» εκφράζει την βαθιά επιθυμία όλων μας, καλλιτεχνών και οργανωτών, για σταθερή συνέχιση μιας δημιουργικής πορείας.
Σάμιος και Χάρος με ατομικά ατελιέ στο Παρίσι και την Αθήνα, έχουν εκτεθεί σε ανανεωτικά, διεθνή, εκσυγχρονιστικά και γόνιμα ρεύματα. Με το εικαστικό τους έργο δημιουργούν τον ΚΟΙΝΟ τους ΜΥΘΟ από υποδόριες ευαισθησίες και εσωτερικές αναζητήσεις, την αγάπη τους για το υγρό στοιχείο, το φως, την διαφάνεια, την θάλασσα, το τοπίο, τον άνθρωπο, την ένταση στο χρώμα, δημιουργώντας  ένα έντονο προσωπικό ύφος.

Παύλος Σάμιος

Με το έργο τους ενεργοποιούν και αφυπνίζουν  μέσα  μας πολλαπλά κύτταρα από μνήμες,  όνειρα, επιθυμίες και συνειρμούς. Έτσι όλοι, δημιουργοί και θεατές,  αναδημιουργώντας τον ΚΟΙΝΟ μας ΜΥΘΟ,  συμμετέχουμε σε μία μέθεξη που ολοκληρώνεται και γίνεται ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ, συνδέοντας τον ρεαλισμό με την μαγεία και την ομορφιά της ζωής.  Η έκθεση παρουσιάζεται στον Πολυχώρο του ξενοδοχείου ANEROUSSA με στόχο την καθιέρωση και περαιτέρω ενίσχυση της “πολιτιστικής συνθήκης” στην Άνδρο με την παρουσίαση του έργου καταξιωμένων δημιουργών.

Event Information
ANEROUSSA BEACH HOTEL, Πολυχώρος έκθεσης, Μπατσί, Άνδρος
Διάρκεια έκθεσης 2 Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου 2021
Πληροφορίες: τηλ. 22820 41044,5 – e-mail: info@aneroussabeach.gr  www.aneroussabeach.gr Κώστας Αναγνωστόπουλος, Γιάννης Κοκμοτός, Δημήτρης Πρωτοπαπάς

Last modified: 05/07/2021