Παύλος Σάμιος: Για ένα ελπιδοφόρο ξεκίνημα

«Της Γης οι Ερωτευμένοι» είναι μια εξαιρετική σειρά έργων που εξέθεσε πριν από 26 χρόνια στη Γαλλία ο ζωγράφος Παύλος Σάμιος. Τα έργα αυτά παρουσιάζει τώρα ο καλλιτέχνης στο Χώρο Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ. Η έκθεση διαρκεί από τις 9 Οκτωβρίου ως τις 8 Νοεμβρίου.
Όπως προαναφέραμε πρόκειται για δουλειά που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Παρίσι το 1992, εποχή κατά την οποία η αισθαντική ιδιοσυγκρασία του ζωγράφου σε συνδυασμό με την εσωτερική ανάγκη για συνεχή ανανέωση της εικαστικής του γλώσσας, τον είχαν ωθήσει να αντιληφθεί το θέμα της «οικολογίας» ως αίτημα για τη διαμόρφωση ενός νέου τρόπου ζωής.
«Ήθελα να δείξω την περιβαλλοντική καταστροφή που έρχεται, αλλά και την αντίστροφη κατάσταση: ένα νέο ελπιδοφόρο ξεκίνημα» λέει ο Παύλος Σάμιος  σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη ενότητα έργων.
«Η ιδιαιτερότητα του κ. Σάμιου», αναφέρει ο ιστορικός τέχνης Γιώργος Μυλωνάς, «έγκειται στο ότι συνδυάζει τη δυναμική εξπρεσιονιστική χειρονομία και τον βαθύ χρωματικό λυρισμό».
Ο Παύλος Σάμιος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28 Οκτωβρίου 1948 και η δουλειά του έχει λάβει διεθνή αναγνώριση. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 75 ατομικές εκθέσεις – μεταξύ άλλων – σε Αθήνα, Λονδίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Ανόι και Βηρυτό, ενώ έχει συμμετάσχει και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις.

Event Information
ΣΤΟArt Κοραή, Στοά Κοραή 4 (εντός της στοάς), Αθήνα
Εγκαίνια: Τρίτη 9 Οκτωβρίου
Διάρκεια έκθεσης: 9 Οκτωβρίου – 8 Νοεμβρίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-20.00 Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: Τηλ: 210 3252352 – www.stoart.gr

 

 

 

Last modified: 11/10/2018