ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΑΛΕΚΟΣ

Γ εννήθηκε το 1959 στη Θεσσαλονίκη.

Σπουδές: Αφού πήρε το πτυχίο του στα Οικονομικά της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, πήγε στο Παρίσι όπου έκανε ένα DEA (Master) στο Πανεπιστήμιο Σορβώνη 1. Παράλληλα, ακολουθώντας το παλιό του μεράκι, μαθήτευσε σε εταιρείες παραγωγής animation σαν σκιτσογράφος.
Από το 1986 ασχολείται επαγγελματικά με το animation και για τα επόμενα πέντε χρόνια δουλεύει σαν animator και animation supervisor σε διαφημιστικές ταινίες, video-clips και τηλεοπτικές σειρές στη Γαλλία, μεταξύ των οποίων και η σειρά Babar (65X26’), παραγωγής Canal Plus, όπου εργάζεται ως animation director.
Το 1991 εγκαθίσταται στην Αθήνα και δημιουργεί ένα στούντιο κινουμένων σχεδίων όπου διδάσκει 2D animation και παραγωγή ταινιών κινουμένων σχεδίων. Παράγει layouts και animation για σειρές, μεγάλου μήκους ταινίες, cd-roms για την ευρωπαϊκή και την ελληνική αγορά, όπως επίσης και διαφημιστικές ταινίες με 2D & 3D animation και τίτλους ταινιών.
Το 1997 επιστρέφει στα κόμιξ και την εικονογράφηση. Εργάζεται στο “Βήμα” και σε επαγγελματικά ελληνικά  έντυπα.
Το τελευταίο έργο του είναι το graphic novel με τίτλο Logicomix, σε σενάριο Απ. Δοξιάδη, που έγινε No1  Best Seller στους New York Times το 2009 και μεταφράστηκε σε τουλάχιστον 23 γλώσσες.
Σε συνεργασία με τον συγγραφέα Αβραάμ Κάουα και την εικονογράφο Annie Di Donna ολοκληρώνει εντός του 2014 το νέο του graphic novel με τίτλο “Δημοκρατία”.

Ατομικές εκθέσεις
2013 Πορτρέτα,  Café Balkan,  Θεσσαλονίκη
2014 Συναντήσεις, Γκαλερί Cube, Πάτρα

 

Last modified: 30/05/2014