ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Γεννήθηκε το 1993 στην Πτολεμαΐδα.
Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών με καθηγητές τους Χάρη Κοντοσφύρη και Θωμά Ζωγράφο. To 2021 ολοκλήρωσε το Master του στις Επιστήμες της Αγωγής, Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών, του Πανεπιστημίου Κρήτης. Υποψήφιος Διδάκτορας του Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές και συνεργατικές εκθέσεις μεταξύ των οποίων στην art-athina, ενώ έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε έξι ατομικές εκθέσεις, Διακρίθηκε στην Διεθνή Μπιενάλε Σχεδίου του Όστεν των Σκοπίων του 2016 και στη Διεθνή Μπιενάλε ακουαρέλας της Ινδίας του 2017.
Είναι ενεργό μέλος των εικαστικών ομάδων «Εν-Φλω» και «Eordaiart» και της εικαστικής πλατφόρμας «Μακρύ όχημα» και «lo………..ve». Από το 2018 υπηρετεί ως αναπληρωτής καθηγητής εικαστικών στην Πρωτοβάθμια Ρεθύμνης διοργανώνοντας παράλληλα παιδικά workshops και εικαστικά – εκπαιδευτικά Residency όπως το Plakias Art Residency 2019. Επίσης τα τελευταία χρόνια είναι στενός συνεργάτης / ερευνητής στο Κέντρο Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας της Εκπαίδευσης και του Διδασκαλικού Επαγγέλματος (ΚΕ.Μ.Ε.Ι.Ε.Δ.Ε) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Συνεργάζεται με την αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και την γκαλερί Λόλα Νικολάου, ενώ έχει συνεργαστεί και με την γκαλερί Ζουμπουλάκη.

Ατομικές Εκθέσεις
2023 Φοίνικες: Η παλέτα του Ρεθύμνου, Γκαλερί Μορφές, Ρέθυμνο
2019 «Street Market», Τεχνοχώρος, Αθήνα
2019 Το κοντινό υπερπέραν, Γκαλερί Λόλα Νικολάου, Θεσσαλονίκη
2017  Άτροπος, Γκαλερί Λόλα Νικολάου, Θεσσαλονίκη
2016 Νέα Ισημερία, Γκαλερί Λόλα Νικολάου, Θεσσαλονίκη
2016 Μικρομέρια, Τεχνοχώρος Αθήνα

Last modified: 09/08/2023