Πανταζής Γιώργος – Φοίνικες: Η παλέτα του Ρεθύμνου

Σε έναν κόσμο γεμάτο χρώματα και εντυπώσεις, ο ζωγράφος Γιώργος Πανταζής μας προσκαλεί σε ένα πολύχρωμο ταξίδι μέσα από την ατομική του έκθεση ζωγραφικής. Η γκαλερί Μορφές ανοίγει τις πόρτες της για να φιλοξενήσει μια νέα σειρά έργων που αναδεικνύουν την ομορφιά του Ρεθύμνου με πρωταγωνιστές τους φοίνικες που το περιβάλλουν. Επιμέλεια Ηλίας Ηλιάκης
Ο ζωγράφος αντλεί έμπνευση από τα απογευματινά χρώματα του Ρεθύμνου, που λάμπουν με μια μοναδική αίσθηση μαγείας. Με το πινέλο του και τις χρωματικές αποχρώσεις του, δημιουργεί έναν κόσμο όπου οι φοίνικες αποτελούν τον βασικό πρωταγωνιστή στα έργα του, καθώς  θυμίζουν μοναχικές υπάρξεις που αντιστέκονται.Πανταζής Γιώργος Γκαλερί Μορφές
Αυτοί οι ανθεκτικοί φοίνικες, που υψώνονται με αξιοπρέπεια στην παραλία του Ρεθύμνου, μας μιλούν για δυνατούς χαρακτήρες που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής με ανδρεία και αποφασιστικότητα. Τα φλογερά χρώματα που αποτυπώνονται στα έργα του ζωγράφου αντανακλούν τη δύναμη και την ανθρώπινη αντοχή που εκπέμπουν. Με την παρουσία τους, μας υπενθυμίζουν ότι ακόμη και στα πιο ανέμελα στιγμιότυπα της φύσης, μπορούμε να βρούμε ελπίδα και δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ζωής.
Με αυτόν τον τρόπο, ο καλλιτέχνης μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε μια νέα διάσταση στην ομορφιά του Ρεθύμνου και των φοινίκων του. Μέσα από τα ζωηρά χρώματα και τις αποτυπώσεις, αναδεικνύει την αιώνια αξία της ανθρώπινης ανθεκτικότητας και της ελπίδας που παραμένει ζωντανή ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές. Ας αφεθούμε λοιπόν στη μαγεία των έργων του και ας εμπνευστούμε από την αισιοδοξία που εκπέμπουν, καθώς διανύουμε το δικό μας προσωπικό ταξίδι στον κόσμο της τέχνης.
Η έκθεση προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να εισέλθουν σε έναν κόσμο που συνδυάζει την τέχνη και τη φύση. Με την προσεκτική επιλογή των χρωμάτων και την εξαιρετική τεχνική του, ο ζωγράφος δημιουργεί έργα που ενώνουν την ποίηση και την αισθητική. Τα ζωηρά χρώματα αποτυπώνουν τις ανεξερεύνητες πτυχές του Ρεθύμνου και μας καλούν να ανακαλύψουμε την ομορφιά και τη μοναδικότητα του.

 

Event Information
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΜΟΡΦΕΣ, Γοβατζιδάκη 18, Παλιά Πόλη, Ρέθυμνο, Κρήτη
Έναρξη: Παρασκευη, 28 Ιουλίου
Διάρκεια έκθεσης: 28 Ιουλίου – 2 Σεπτεμβρίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10.00-14.00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10.00 -14.00 και 18.00-21.00. Ελεύθερη είσοδος.
Πληροφορίες: Τηλ: +30 28310 50271 – E-mail: iliasmorfes@gmail.com
 

 

 

 

 

 

Last modified: 09/08/2023