Πανσέληνος στον Κήπο με τον Κώστα Ευαγγελάτο

Συνεχίζεται η φετινή θερινή εικαστική λειτουργία της Σύγχρονης Πινακοθήκης Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς. Ο ζωγράφος, λογοτέχνης, θεωρητικός τέχνης Κώστας Ευαγγελάτος έχει επιμεληθεί μαζί με τους Φιλίπ Ζαμέτ και Πασκάλ Βουαρέν που ήρθαν από το Παρίσι και παρουσιάζει την μεγάλη ομαδική έκθεση, με τίτλο «Διαχρονικός Βυρωνισμός», η οποία θα διαρκέσει μέχρι 14 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για συνθέσεις σύγχρονων Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, γλυπτών και χαρακτών εμπνευσμένες από τα περίφημα ποιητικά έργα του μεγάλου ρομαντικού, Φιλέλληνα  αγωνιστή Λόρδου Βύρωνα. Παράλληλα εκτίθενται ιστορικές, συλλεκτικές εκδόσεις και ντοκουμέντα από την διεθνή δράση του Βύρωνα, με κύριες αναφορές στο διεθνές κίνημα του αισθητικού και ιδεολογικού «Βυρωνισμού» καθώς και στην εμψυχωτική συμβολή του στην απελευθέρωση της Ελλάδας. Παράλληλα οι φιλότεχνοι  θαυμάζουν τα νέα αποκτήματα της συλλογής της Σύγχρονης Πινακοθήκης, ευφάνταστα  έργα τέχνης όλων των τεχνοτροπικών τάσεων και εκδόσεις, που είναι  ευγενικές προσφορές καλλιτεχνών, συλλεκτών, εκδοτών και φιλότεχνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΙΙΙ
Η ετήσια εκδήλωση «Πανσέληνος στον κήπο» στη λίθινη «ΜΩΒ ΣΚΗΝΗ» του Κήπου (Μαντζαβίνου 8) θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Αυγούστου στις 9.30 το βράδυ. περιλαμβάνει απαγγελίες στοχαστικών ποιημάτων μεγάλων λογοτεχνών και διανοητών καθώς και νεότερων ποιητών με θέμα τις έννοιες «Προσφυγιά-Μετανάστευση».
Η εκδήλωση είναι αφιέρωμα μνήμης και τιμής των πεσόντων και των προσφύγων, για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή του 1922, ενώ θα γίνουν προβολές από ντοκουμέντα performance με ανάλογα θέματα «αντιπολεμικού» χαρακτήρα που έχει παρουσιάσει ο Κώστας Ευαγγελάτος σε διεθνείς εκθέσεις στη Βαρκελώνη, το Παρίσι, το Γκέτεμνπόργκ, την Βαρσοβία κ.α. Συμμετέχουν ο Ηλίας Καρόγλας, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς, ο Δρ. Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, συγγραφέας, εκπαιδευτικός Ηλίας Τουμασάτος και η η εκπαιδευτικός Χριστίνα Τσιμάρα.

Event Information

Σύγχρονη πινακοθήκη villa Ροδόπη, Μεσολωρά 7 και Βύρωνος Αργοστόλι, 28100 Κεφαλονιά.
Διάρκεια: ως τις 14 Σεπτεμβρίου
«Πανσέληνος στον κήπο» στη «Μωβ Σκηνή», Σάββατο 13 Αυγούστου (Μαντζαβίνου 8)
Πληροφορίες, τηλ: 26710 28501, 6944621286.(Πρωινές ώρες)

 

 

Last modified: 15/08/2022