Παναγιώτης Μαρκουλίδης - «Παραγκούπολη, κόσμος και οπτικές…».

Παναγιώτης Μαρκουλίδης – «Παραγκούπολη, κόσμος και οπτικές…»

Ο χώρος τέχνης ArteVisione-Nicos Chiotinis παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση τού Παναγιώτη Μαρκουλίδη «Παραγκούπολη, κόσμος και οπτικές…».
Όπως σημειώνει ο καλλιτέχνης: «Ένας παράλληλος κόσμος που ζει και αναπνέει όχι στα έγκατα της γης -όπως οι «Μόρλοκς»του «Ταξιδευτή»-αλλά μέσα στο πλαίσιο του αστικού ιστού ,πολλές φορές σ’ένα καθεστώς χειραγωγημένης γκετοποίησης. Ένας κόσμος στον οποίο συνυπάρχουν η φθορά, η αίσθηση του ανεπαρκούς και του ανολοκλήρωτου και η αυτοσχέδια αντίληψη για την επιβίωση με κάθε δυνατό μέσον κάτω από μια επίφαση «καθημερινότητας» προσαρμοσμένης στα δεδομένα.Παναγιώτης Μαρκουλίδης - «Παραγκούπολη, κόσμος και οπτικές…».
Σ’ αυτό το «παράλληλο Σύμπαν» λοιπόν που σηματοδοτείται από ποικίλα οπτικά πρίσματα υπό τα οποία «βλέπουν «το αναπόδραστο άνθρωποι από διαφορετικές κουλτούρες, δίπλα στη βίαιη και πρόωρη απώλεια κάθε προοπτικής, μπορεί να διακρίνει κάποιος θρυαλλίδες ελπίδας που αναδύονται από το βόρβορο.
Τα στοιχεία αυτά, αποτυπώνονται-κατά μίμηση της ίδιας της ζωής-,με τρόπο άλλοτε υποπραγματικό, άλλοτε ρεαλιστικό και άλλοτε υπερρεαλιστικό. Αποτυπώνονται …σ’ αυτήν την ενότητα έργων οι κοινωνικές του ευαισθησίες και κάποιες βιωματικές εικόνες που άντλησε από τη δεξαμενή της ταξιδιωτικής του εμπειρίας».
Ο Παναγιώτης  Μαρκουλίδης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε ιατρική στην Ιταλία και εργάζεται από 25ετιας ως ιατρός παθολόγος. Ζωγραφίζει από μικρός ως αυτοδίδακτος. Έχει κατά καιρούς ασχοληθεί επίσης με τη γελοιογραφία και τη μικρογλυπτική.

Event Information

ArteVisione Χώρος Τέχνης, Πηλίου 5, Πλατεία Κολιάτσου, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη, 15 Ιουνίου, 18.00
Διάρκεια έκθεσης: 15 – 30 Ιουνίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα & Τετάρτη: 12.00 – 16.00, Τρίτη & Πέμπτη: 16.00 – 20.30, Παρασκευή:16.00 – 20.00, Σάββατο & Κυριακή κλειστά ή κατόπιν ραντεβού
Πληροφορίες: Τηλ. επικοινωνίας: 6945 951345, nchiotin@yahoo.gr
Δυνατότητα parking στην οδό Κέας ( παράλληλος δρόμος)

Last modified: 14/06/2023