Παναγιώτης Δαραμάρας: IndeX 2

 Η FokiaNou Art Space  παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Παναγιώτη Δαραμάρα «IndeX 2» από τις 26 Σεπτεμβρίου ως τις 17 Οκτωβρίου. Μέρος μιας εν τω γίγνεσθαι τριλογίας, η νέα ατομική έκθεση του Παναγιώτη Δαραμάρα με τίτλο indeX 2, συνεχίζει τη διερεύνηση πάνω στη συμβολική και επιστημονική διάσταση της ύλης. Σε αυτό το δεύτερο “ευρετήριο” στοιχειοθετείται ένα αυτοτελές σύμπαν γλυπτικών συνθέσεων, εγκαταστάσεων και performance, με πρωταγωνιστές το ξύλο και το βιβλίο.
Σύμφωνα με την επιμελήτρια ‘Ηρα Παπαδοπούλου, στο indeΧ 2 ο Δαραμάρας δεν αφηγείται μόνο τη δική του σχέση με την άφατη γλώσσα των πραγμάτων, αλλά επιχειρεί να μας μεταφέρει τον εσωτερικό ήχο από το ατόφιο σώμα της ύλης, να μιλήσει για τις σχέσεις και το “ξεφλούδισμα” των επιφανειών της, να αποδώσει την αρχέγονη ιστορία της, πριν το παλίμψηστο εγγραφών την μετατρέψει για πάντα στα μάτια μας.
Η performance θα παρουσιαστεί στην ταράτσα της FokiaNou Art Space από τη Σάνια Στριμπάκου. Σχεδιασμός κίνησης:  Σάνια Στριμπάκου, Σύλληψη ιδέας: Παναγιώτης Δαραμάρας. Κείμενο: ‘Ηρα Παπαδοπούλου

Event Information
FoKiaNou 24/7 Contemporary Art Space, Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι, Αθήνα
Εγκαίνια: Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στις 18.00
Διάρκεια: 26 Σεπτεμβρίου – 17 Οκτωβρίου2020
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη – Σάββατο 17.00 – 20.00
Performances: 26 και 27 Σεπτεμβρίου, 3 και 10 Οκτωβρίου 2020 στις 19.15
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους επισκέπτες της έκθεσης, σε όλους τους χώρους της FokiaNou Art Space, συμπεριλαμβανομένης της ταράτσας, του ασανσέρ και του κλιμακοστασίου του κτηρίου. Παρακαλούμε να κρατάτε τις απαραίτητες αποστάσεις.
Πληροφορίες: http://www.fokianou247.gr  Μετρό Ευαγγελισμός

Last modified: 28/09/2020