Παναγιώτης Δαραμάρας – Σάνια Στριμπάκου: Χειρονομία αντίστασης στην εντροπία των πραγμάτων

Η FokiaNou Art Space παρουσιάζει την εγκατάσταση του Παναγιώτη Δαραμάρα και την performance της Σάνιας Στριμπάκου στην έκθεση με τίτλο «index». Διάρκεια έκθεσης 8 έως 22 Δεκεμβρίου. Βασικός άξονας της έκθεσης είναι το δίπολο μεταξύ μυθικής και επιστημονικής σκέψης, με υλικό της τον τυπωμένο λόγο. Από τη μία ο μύθος και η άρνηση της  χρονικότητας, σαν τα πράγματα να υπάρχουν επειδή όφειλαν εκ φύσεως να υπάρχουν και από την άλλη η συμπαράθεση αντικειμένων-βιβλίων και η ιδέα της αλληλουχίας. Μια ιεραρχική θεώρηση των επιπέδων. Μια χειρονομία αντίστασης στην εντροπία των πραγμάτων. Σε αυτό το δίπολο και σε αυτή τη διαφορά αναπτύσσεται ένα σώμα, μια σύνδεση. Το βιβλίο, η τυπωμένη γραφή, συγκροτεί ένα σύνολο πολιτισμικών και πολιτικών στοιχείων, που συνθέτουν, συντηρούν και διαμορφώνουν το πλαίσιο των γνωσιακών δραστηριοτήτων μας. Στόχος της έκθεσης είναι η αποκωδικοποίηση των εννοιών της γνώσης και η κριτική στα μέσα και στα σχήματά της.
Τίποτα δεν εμφανίζεται,
Τίποτα δεν γεννιέται,
Υπάρχει μόνο η συνεχής «ανάπτυξη» ενός περάσματος.
Pierre Macherey

Τις μέρες που δε θα λειτουργεί η έκθεση οι performers: Κατερίνα Μπέλλα, Σάνια Στριμπάκου και ο εικαστικός Παναγιώτης Δαραμάρας θα ανοίξουν διάλογο με τα έργα της εγκατάστασης. Το αποτέλεσμα της έρευνας θα παρουσιαστεί το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ.
Εικαστική εγκατάσταση και βίντεο: Παναγιώτης  Δαραμάρας. Performance: Σάνια Στριμπάκου. Σχεδιασμός Φωτισμού: Απόστολος Στράντζαλης

Η Σάνια Στριμπάκου είναι χορεύτρια και δασκάλα χορού. Απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης συνέχισε την έρευνά της στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη, με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση, στο studio Dance Space Center και στο Movement Research. Έχει χορέψει με τις ομάδες Αμάλγαμα, Yelp danceco, Quasistellar, Ύψιλον, Fingersix/Athens μεταξύ άλλων και με τους χορογράφους Gosia Haduch and the Unfinished Company, τη Marcela Giesche, τον Pere Faura, τη Lily Kiara, τη Φιλιώ Λούβαρη, το Γιώργο Σιώρα Δεληγιάννη κ.ά.

Event Information
FoKiaNou 24/7 Contemporary Art Space, Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι, Αθήνα
Εγκαίνια: Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου, 19.00
Διάρκεια: 8 – 22 Δεκεμβρίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη – Σάββατο 17.00 – 20.00
Performances: Σάββατο 8, 15, 22 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα
Πληροφορίες: http://www.fokianou247.gr  Μετρό Ευαγγελισμός

Last modified: 06/12/2018