Παιδιά από 82 χώρες δημιουργούν έργα για την Ειρήνη  

Το Πνευματικό Κέντρο Χανίων   φιλοξενεί την έκθεση την έκθεση παιδικής ζωγραφικής «Έργα για την ΕιρήνηPieces for Peace» με έργα από 82 χώρες με θέμα την παγκόσμια ειρήνη σε παραγωγή της οργάνωση CITYarts.

Celeste Royo, USA

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιούνται δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά σε συνεργασία με εικαστικούς καλλιτέχνες. Στο τέλος των εργαστηρίων επιλεγμένα έργα δημιουργημένα από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Κρήτης θα εισαχθούν στην έκθεση που θα ταξιδεύει και θα μεγαλώνει συνεχώς με στόχο να συμπεριλάβει έργα παιδιών από τις 193 χώρες που απαρτίζουν τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών. Γι αυτό οι οργανωτές σας καλούν εγκάρδια να στηρίξετε τα εγκαίνια, την έκθεση και τα εργαστήρια για να δημιουργήσουν τα παιδιά έργα εμπνευσμένα από το όραμα ειρήνης.

Valentina Pala, Italy 

Η οργάνωση CITYarts είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και ιδρύθηκε πριν από είκοσι χρόνια με σκοπό να φέρει σε επαφή τους καλλιτέχνες με τα παιδιά για τη δημιουργία έργων τέχνης σε δημόσιο χώρο, κυρίως τοιχογραφιών και ψηφιδωτών. Μέσα από μια κατευθυνόμενη από τους εικαστικούς δημιουργική διαδικασία η οργάνωση CITYarts εκπαιδεύει και συνδέει νέους και παιδιά του κόσμου, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γίνουν ενεργοί πολίτες και να πραγματοποιήσουν τα προσωπικά και κοινωνικά τους ιδεώδη αλλάζοντας ταυτόχρονα την κοινωνία. Έπειτα από τις καταστρεπτικές τρομοκρατικές επιθέσεις της 11/9/2001 στη Νέα Υόρκη, η οργάνωση CITYarts θέσπισε το πρόγραμμα «Τα Νέα Μυαλά Χτίζουν Γέφυρες» με στόχο να ενώσει τις φωνές της νεολαίας σε όλο τον κόσμο σ’ ένα κοινό κάλεσμα για ειρήνη. Επιμέλεια: Tsipi Ben-Haim, Δρ Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος και Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης.

Sophia-Lippsmeier, Germany 

Event Information
Πνευματικό Κέντρο Χανίων,  Α. Παπανδρέου 70, Δικαστήρια, Χανιά
Εγκαίνια: 6 Φεβρουαρίου
Διάρκεια: 6 Φεβρουαρίου – 13 Απριλίου 2019
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 10.00 – 14.00

 

Last modified: 12/02/2019