Πάβλος Χαμπίδης: Μετέωροι προορισμοί και η αθέατη ομορφιά τους

Μία έκθεση αφιερωμένη στα ταξίδια που αναβάλαμε όλο αυτό το διάστημα παρουσιάζει ο Πάβλος Χαμπίδης στη γκαλερί genesis. Η έκθεση «Μετέωροι Προορισμοί» διαρκεί από τις 18 Ιουνίου ως τις 11 Ιουλίου και οργανώνεται σε καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια του Γιώργου Τζάνερη. Σε κείμενο του για την έκθεση ο Ανδρέας Τσάκας σημειώνει:

Άποψη της Ρώμης με την γέφυρα Emanuele II και στο βάθος ο τρούλος του Αγίου Πέτρου

«Μετέωροι Προορισμοί»
«Μετέωρος», σύμφωνα με το «Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσης» του Σκαρλάτου Βυζάντιου, σημαίνει «εκκρεμής, αμφιρρεπής», περίπου δηλαδή όπως νιώθουμε όλοι την περίοδο αυτή. Από την άλλη, όμως, φτάνει το καλοκαίρι και οι προορισμοί των διακοπών μας είναι κι αυτοί εξίσου εκκρεμείς («Θα πάμε; Δεν θα πάμε; Πού; Πώς;» και άλλα συναφή ερωτήματα).

Palazzo Sforza, Μιλάνο

Ο Πάβλος Χαμπίδης μάς προτείνει διάφορους προορισμούς, ξεκινώντας από την αγαπημένη του Αθήνα, που μπορούμε να (ξανα)δούμε με τη δική του ματιά, μέχρι το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, την Στοκχόλμη, τη Ρώμη, το Μιλάνο και τη Βενετία, περνώντας από την Κέρκυρα, τη Τζιά, τη Θεσσαλονίκη, τα Μετέωρα, τους Παξούς και το Καστελόριζο.
Ας παρακάμψουμε λοιπόν μια άλλη ερμηνεία του Λεξικού στο λήμμα «μετέωρος» ως «ανήσυχος (καρδιοκτυπών) δια την έκβασιν τινός πράγματος» και ας δούμε, με την τέχνη του Χαμπίδη, την «αθέατη ομορφιά» αυτών των τόπων, που, αν σήμερα είναι μετέωροι, δεν παύουν να παραμένουν προορισμοί μας.
Ανδρέας Τσάκας

Βενετία άποψη από τον κήπο του Guggenheim

Από το 1985 o Πάβλος Χαμπίδης έζησε διαδοχικά -δημιουργώντας και εκθέτοντας τη δουλειά του – στο Δυτικό Βερολίνο, το Παρίσι, το Τόκυο, τη Γενεύη και τις Βρυξέλλες. Το 2005, μετά από μία πενταετή «μετέωρη» διαδρομή ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την Αθήνα ,  εγκαταστάθηκε στο Κλεινόν Άστυ. Το 2004 φιλοτέχνησε το ταξιδιωτικό σημειωματάριο της Louis Vuitton για την Αθήνα (» Carnet de voyage d’ Athènes» ). Έχει επίσης  φιλοτεχνήσει τα λευκώματα,  «Παξοί-Paxos» για λογαριασμό της Chris Boicos Fine Arts, και «Spring in the Valley» των εκδόσεων DeAgostini για την Κοιλάδα των Ναών ( Valle dei Templi ) στη Σικελία.

Event Information
Gallery GenesisΧάριτος 35, Κολωνάκι 10675, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη 18 Ιουνίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ. Τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον Covid19.
Διάρκεια Έκθεσης: 18 Ιουνίου – 11 Ιουλίου 2020
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18.00 – 21.00, Σάββατο 11.30 – 15.00Για ραντεβού επικοινωνία στο 211 7100566 ή με μήνυμα στο FB.
Πληροφορίες: Tel.: +30 211 7100566, www.gallerygenesisathens.com,
www.facebook.com/yiorgos.tzaneriswww.facebook.com/pages/Genesis-Gallery/325268697501716

Last modified: 09/06/2020