Ο Karl Heinz Jeron παρουσιάζει πλάσματα που κανείς δεν έχει δει

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης  FokiaNou Art Space φιλοξενεί την ατομική έκθεση του Γερμανού εικαστικού Karl Heinz Jeron «Cryptids». Παρουσιάζονται γλυπτά φτιαγμένα από σκυρόδεμα, που ενσωματώνουν ηλεκτρονικά στοιχεία και πλαστικά φυτά συνδυαζόμενα με ήχο και βίντεο. Κρυπτοζωολογία ονομάζεται η μελέτη των ζώων που φημολογείται πώς υπάρχουν. Αυτά τα πλάσματα ονομάζονται κρυπτίδια∙ όπως είναι άλλωστε ο τίτλος της έκθεσης. 
Ορισμένα, όπως ο γορίλας και το γιγαντιαίο καλαμάρι δεν αποτελούν πλέον κάποιον θρύλο, αλλά πραγματικά πλάσματα αναγνωρισμένα από την επίσημη επιστήμη. Άλλα, όπως ο Μεγαλοπόδαρος και το τέρας του Loch Ness, συνεχίζουν να δελεάζουν όσους ελπίζουν στην κατάρριψη ενός ακόμα μύθου, μέσα από την απόδειξη της ύπαρξής τους. Παίζοντας με την αντίληψη για το ψεύτικο και το αυθεντικό, ο Jeron δημιουργεί πλάσματα που δεν υπάρχουν και που κανείς δεν έχει δει πριν. Τα κριπτίδια του μπορούν να θεωρηθούν σαν απτές πράξεις ενός αντι-ανθρωποκεντρισμού, δίνοντας περισσότερη έμφαση στη συμβίωση των ανθρώπων, των ζώων, των φυτών και των πραγμάτων.
Ο Karl Heinz Jeron γεννήθηκε στο Memmingen της Γερμανίας το 1962. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα από το 2018. Δημιουργεί εμπειρίες και όχι αντικείμενα. Τα έργα του Jeron εκτείνονται από την κατασκευή του ρομπότ τραγουδιού και χορού Sim Gishel, σε συνθέσεις για ηλεκτροφόρα σάπια λαχανικά και  συσκευές ακουστικής ξενάγησης σε αιολικά πάρκα. Οι πρόσφατες εκθέσεις του περιλαμβάνουν το Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Αθήνας, το ZKM Karlsruhe, το Ars Electronica Linz, τη Documenta X, το ICA του Λονδίνου, το Walker Art Museum Minneapolis, το Berlinischen Galerie Berlin και το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο. http://www.jeron.org

Event Information
FoKiaNou 24/7 Contemporary Art Space, Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, 19.00
Διάρκεια: 31 Οκτωβρίου – 23 Νοεμβριου 2019
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη – Σάββατο 17.00 – 20.00
Πληροφορίες: http://www.fokianou247.gr  Μετρό Ευαγγελισμός

Last modified: 29/10/2019