Ο Θεόδωρος Παπαγιάννης συναντά την ποίηση του Αντώνη Μακρυδημήτρη

Πρόσφατα γλυπτά του Θεόδωρου Παπαγιάννη συναντούν την ποίηση του Αντώνη Μακρυδημήτρη στην Zivasart Gallery. Οβιδιάνα – ο τίτλος της έκθεσης είναι ταυτόσημος με το ποιητικό πόνημα του πανεπιστημιακού δασκάλου Αντώνη Μακρυδημήτρη, που αντλεί την έμπνευσή του από το κλασικό έργο του Οβιδίου «Μεταμορφώσεις». Η αντιστοιχία των στίχων της «Οβιδιάνας» ως προς τους στίχους του Λατίνου ποιητή μεταφέρεται και εναρμονίζεται προς τις γλυπτικές συνθέσεις του εικαστικού μας δασκάλου Θεόδωρου Παπαγιάννη, ο οποίος με περισσή φρεσκάδα αποτυπώνει στην πέτρα και στο μάρμαρο τις «μεταμορφώσεις» της φόρμας και της φύσης των σωμάτων των ανθρώπων, των πουλιών κ.α. Η Zivasart Gallery επιμελείται και αγκαλιάζει με φροντίδα και ευγνωμοσύνη τούτο το υψηλού επιπέδου πάντρεμα της πέννας και της σμίλης, που σφραγίζεται από την εκτίμηση και την φιλία των δύο σημαντικών καλλιτεχνών μας.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων θα απαγγείλει στίχους της «Οβιδιάνας» ο Νίκος Διαμαντής,  σκηνοθέτης και ηθοποιός, διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά συνοδευόμενος από μουσικά ιντερλούδια με βιολοντσέλο που θα εκτελέσει ο Δημήτρης Μαγκριώτης, μέλος της κρατικής ορχήστρας Αθηνών, Δρ. Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου.

  • Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ στο αμφιθέατρο του ιδρύματος Χατζηκώνστα  (Λεωφ. Κηφισίας 374) οργανώνεται τιμητική εκδήλωση αναφορικά με το έργο του Θεόδωρου Παπαγιάννη στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Ελληνικό Ιωαννίνων. Την εκδήλωση οργανώνουν η Zivasart Gallery, ο δήμος Χαλανδρίου και ο Σύλλογος ηπειρωτών Χαλανδρίου
Event Information
ZivasArt Gallery, Παντανάσσης 1, Μαρούσι
Εγκαίνια: Κυριακή 13 Οκτωβρίου, 19.00
Διάρκεια Έκθεσης: 13 Οκτωβρίου – 10 Ιανουαρίου 2020
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 09.00 – 21.00
Πληροφορίες: Τηλ.302106830648 – +306936531703

 

 

Last modified: 19/11/2019