Ο αστυνομικός που ερωτεύτηκε τον πηλό

Ευανθία Τζιμούρτα
Διεθνή - Ελεύθερα Θέματα

Mε έδρα το Χονγκ Κονγκ, ο καλλιτέχνης, Johnson Tsang, είναι ένας αληθινός μάγος όταν πρόκειται να δημιουργήσει περίπλοκα γλυπτά με παραμορφωμένα ανθρώπινα πρόσωπα. Ο Tsang πρόσφατα παρουσίασε νέα έργα από τη σειρά του «Lucid Dreams» που αγγίζουν το θέμα της αγάπης. Όπως λέει ο ίδιος ο Tsang,  ανακάλυψε ότι η δουλεία σου σχετίζεται με το θέμα της αγάπης αφού δημιούργησε πρώτα μερικά έργα που εξέφραζαν κάποια αρνητικά μηνύματα. «Φαινόταν σαν να απαντούσα με αγάπη στα ερωτήματα που προκύπτανε από το έργο μου».
Ο γλύπτης συνεχίζει να ωθεί τα όρια του ρεαλισμού στα γλυπτά του με πρόσωπα που τεντώνουν και ανοίγουν με σουρεαλιστικούς τρόπους.
Ο Tsang πήγε για πρώτη φορά σε μια τάξη μοντελοποίησης αργίλου το 1991, κατά τη δεκατριάχρονη σταδιοδρομίας του ως αστυνομικος. Περιγράφοντας την πρώτη του εμπειρία με το υλικό στο περιοδικό Colossal αναφέρει: «Ο πηλός μου φαινόταν τόσο φιλικός, άκουγε κάθε λέξη στο μυαλό μου και έκανε ακριβώς αυτό που περίμενα. Κάθε επαφή ήταν τόσο χαλαρωτική. Νιώθω σαν να αγγίζω το ανθρώπινο δέρμα. Βρήκα ειρήνη και χαρά σε αυτό. Το ερωτεύτηκα αμέσως».
Ο Tsang, 58 ετών σήμερα, είναι ένας παραγωγικός δημιουργός και αναφέρει ότι ολοκληρώνει ένα γλυπτό την εβδομάδα. Βρείτε τα έργα του στο ισότοπό του (https://johnsontsang.wordpress.com/)  καθώς και στο Instagram (johnson_tsang_artist) και στη σελίδα του στο Facebook.

Last modified: 22/12/2018