Ο Άγγελος Αντωνόπουλος, νέος πρόεδρος του ΕΜΣΤ

Εικαστικός καλλιτέχνης, κοσμήτορας της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας Άγγελος Αντωνόπουλος είναι ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης. Στο απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο ο Άγγελος Αντωνόπουλος κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου. Ο αρχιτέκτων-μηχανικός Γεώργιος Παπαναστασίου αναλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου.
Μέλη στη νέα σύνθεση σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου ορίστηκαν η Μαρία – Μελίτα Εμμανουήλ ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο συλλέκτης, δικηγόρος-φορολογικός σύμβουλος Γεράσιμος Γιαννόπουλος, ο αρχιτέκτων-μηχανικός Κωνσταντίνος Μπούρας και ο σύμβουλος ψηφιακής επικοινωνίας σε θέματα πολιτισμού Μιχάλης Σαραντινός. Παραμένουν στο ΔΣ ο ζωγράφος Παναγιώτης Βαρελάς, ως εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, ο Γεώργιος Λιόντος, επίτιμος Γενικός Διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και η Όλγα Μεντζαφού, επίτιμη Διευθύντρια Συλλογών και Μουσειολογικού Προγραμματισμού της Εθνικής Πινακοθήκης.

Ο νέος πρόεδρος του ΕΜΣΤ γεννήθηκε στα Τρόπαια Αρκαδίας το 1957. Σπούδασε Ζωγραφική και Σκηνογραφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με δασκάλους τους Δημοσθένη Κοκκινίδη, Βαγγέλη Δημητρέα και Βασίλη Βασιλειάδη.
Από το 1989 είναι καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (Διευθυντής στο Α’ Εργαστήριο). Διετέλεσε αντιπρύτανης της Σχολής και τον Οκτώβριο του 2017 εξελέγη κοσμήτορας της ΑΣΚΤ.

Last modified: 11/07/2021