«Ου – Τόπος/Πάντων Χρημάτων Μέτρον Άνθρωπος», από τους καλλιτέχνες της ARC στην Art-Thessaloniki

Η Συλλογικότητα Εικαστικών Καλλιτεχνών ARC θα συμμετέχει με την παρουσίαση του project της «Ου-Τόπος / Πάντων Χρημάτων Μέτρον Άνθρωπος» στην 3η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair, (περίπτερα 10-9-8 ) από 22 έως 25 Νοεμβρίου.

Ορέστης Διαμάντης «Ήφαιστος», λάδι σε καμβά, 50 x70 cm

Στο πλαίσιο του οποίου εικαστικοί καλλιτέχνες – μέλη της Συλλογικότητας διερευνούν από διαφορετικές οπτικές γωνίες και με ποικιλία μέσων τη διαλεκτική σχέση της Τέχνης με την Ελληνική Κρίση, βασισμένοι σε ένα concept του Συντονιστή της ομάδας Εικαστικού Επιμελητή Πάρη Καπράλου. Στο project συμμετέχουν με έργα τους οι: Σταύρος Αποστόλου, Άννα Γκιώτη, Ορέστης Διαμάντης, Χριστίνα Ζυγούρη, Φώτης Κλογέρης, Αγγελική Κουρμουλάκη, Χρύσα Μπαρζόκα, Γιάννης Πατραμάνης, Γιάννης Ρουμπάνης, Κατερίνα Χρήστου και το εικαστικό ζεύγος ADDmyview (αποτελούμενο από τους Χριστίνα Μαυροπαίδη και Γιώργο Σουλεκίδη), οι οποίοι κατά τις μέρες της έκθεσης θα παρευρίσκονται μαζί με τον Επιμελητή ξεναγώντας τους επισκέπτες.
Η Ελληνική Κρίση εγγράφεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Οικονομικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Κρίσης, που δημιουργεί μία ιδιαίτερα τοξική αρνητική συγκυρία για όλους τους λαούς της Γης.

Γιάννης Πατραμάνης «Άτιτλο», Ακουαρέλα και μελάνι σε χαρτί Φαμπριάνο, 30 x 40

Η γενική εκτίμηση ότι η διαλεκτική σχέση της Τέχνης με την Κρίση μπορεί να συνδράμει την Κοινωνία να ξυπνήσει από τον λήθαργο της μοιρολατρικής αποδοχής της κατάστασης διερευνάται και παρουσιάζεται στο project από καλλιτέχνες που αναγνωρίζουν την ανάγκη για νέες προσεγγίσεις, ώστε να οικοδομηθεί μια αληθινά βιώσιμη ανάπτυξη: την ανάγκη να εξάγουμε από την εμπειρία των παλαιότερων γενεών και την αναγνώριση της Τέχνης ως τμήματος των κοινωνιών, καθώς και ως ανεξάντλητης πηγής δημιουργικότητας και ανανέωσης.

Χρύσα Μπαρζόκα «Ερασιτεχνης Αγγελος», πίνακας, μικτή τεχνική σε τελαρωμένο βαμβακερό ύφασμα, 80Χ100 cm

Η ARC (Art Revisited Collective / «Συλλογικότητα για την αναθεώρηση της Τέχνης») είναι μία σύμπραξη εικαστικών καλλιτεχνών με βάση την Ελλάδα, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν την τέχνη τους, αλλά και να εγκαινιάσουν ένα όχημα στήριξης του οράματος τους και της συνεργασίας τους ικανό να δημιουργήσει και να στηρίξει δράσεις, προβάλλοντας μία ολοκληρωμένη άποψη για την σύγχρονη τέχνη σήμερα, με διεθνή απεύθυνση. Η Συλλογικότητα ιδρύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, και ετός από τους καλλιτέχνες που παίρνουν μέρος στην έκθεση μετέχουν οι Καληάνθη Βογδοπούλου, Μαρίσσια Δεληγιώργη, Μαρία Κομπατσιάρη, Μαρία Μιντιούρη,  Αλέξανδρο Τσαντίδη, Τη Συλλογικότητα συντονίζει ο Πάρης Καπράλος. https://arcgreece.blogspot.com.

Αγγελική Κουρμουλάκη «Προσφορά», από τη σειρά «Γραμμή βαθιά καμπύλη», ακρυλικά σε καμβά, 100 x 50cm

Last modified: 23/10/2018