Ομαδική έκθεση για το γλυκό συναίσθημα της νοσταλγίας

Η γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την ομαδική έκθεση Glory Days που θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.
Στην ομαδική έκθεση «Glory Days», οι καλλιτέχνες καλούνται να αποτυπώσουν μέσα από ποικίλα ζωγραφικά μέσα, συναισθήματα και αναμνήσεις που πηγάζουν από τη νοσταλγία του παρελθόντος και από τις παλιές «ένδοξες» ημέρες, όπως το οραματίζεται ο κάθε καλλιτέχνης. Ο τίτλος της έκθεσης είναι εμπνευσμένος από το ομώνυμο τραγούδι του Bruce Springsteen, το οποίο αντικατοπτρίζει τη λαχτάρα των νεανικών ημερών.

Μαρία Γιαννακάκη

Η πρόσκαιρη ευφορία και η ευχάριστη ανάμνηση που ξυπνά μια τυχαία συνάντηση, κυριαρχούν στα έργα της έκθεσης, μεταδίδοντας τη γλυκιά αίσθηση της νοσταλγίας. Ζωγραφικά έργα με διαφορετικές χρωματικές παλέτες και τεχνοτροπίες, συνυπάρχουν αρμονικά στον χώρο της έκθεσης, με κύριο στόχο να συνεπάρουν τον θεατή στον κόσμο της αναπόλησης. Οι Glory Days (ένδοξες μέρες) αναφέρονται στην ξενοιασιά των παλιών χρόνων, της νεανικής ηλικίας αλλά και σε προσωπικές περιόδους αισιοδοξίας και ανεμελιάς, όπου απουσιάζουν τα σημερινά προβλήματα.

Γιώργος Χαδούλης

Στην έκθεση συμμετέχουν: Eύα Αναγνώστου, Νεκτάριος Αποσπόρης, Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Μαριλίτσα Βλαχάκη, Μαρία Γιαννακάκη, Στέφανος Δασκαλάκης (αρχική εικόνα), Λυδία Δημητριάδη, Φραγκίσκος Δουκάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Ειρήνη Κανά, Τίνα Καραγεώργη, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Θανάσης Μακρής, Τάσος Μαντζαβίνος, Στέλλα Μελετοπούλου, Παναγιώτης Μπελντέκος, Κώστας Παπανικολάου, Τάσος Παυλόπουλος, Κικί Περιβολάρη, Βασίλης Πέρρος, Αχιλλέας Ραζής, Παύλος Σάμιος, Δημήτρης Σαρασίτης, Τζένη Σαρίδη, Αντώνης Σκαμπαβίριας, Αντώνης Στάβερης, Βίκη Σταματοπούλου, Ελένη Ταπτά, Παναγιώτης Τούντας, Γιώργος Χαδούλης, Μανώλης Χάρος.

Event Information
Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4, Κολωνάκι
Εγκαίνια: Έναρξη Έκθεσης: Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, 12.00
Διάρκεια έκθεσης: 18 Δεκεμβρίου – 15 Ιανουαρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη 10.00-15.30, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 10.00 – 21.00 Σάββατο 10.30 – 15.30
Πληροφορίες: Τηλ.: 210-3643025, 210-3603541 www.skoufagallery.gr

 

Last modified: 13/12/2021