Ομαδική έκθεση για μια χρονιά ορόσημο

Η γκαλερί Art Zone 42 παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «20/20 Ηigh Vision». Η νέα χρονιά του 2020 που ανοίγει μια νέα δεκαετία, φέρει έναν αριθμό με έντονο συμβολισμό που παραπέμπει στη μονάδα μέτρησης της οπτικής οξύτητας στην οφθαλμολογία, καθώς το 20/20 είναι η μέτρηση της απόλυτης οξείας όρασης σε έναν φυσιολογικό άνθρωπο. Ωστόσο σε ένα δεύτερο επίπεδο ανάγνωσης, ο αριθμός αυτός στην αριθμολογία θεωρείται θεϊκός και συνδέεται με την πνευματικότητα και την αφύπνιση της ανθρώπινης συνείδησης.
Έτσι, μεταφορικά το νέο έτος μεταφράζεται πολύ συχνά ως μια χρονιά ορόσημο κατά την οποία ο οικουμενικός άνθρωπος θα αποκτήσει οξεία αντίληψη και συναίσθηση, θα ενώσει κομμάτια του παζλ που του έλειπαν για να δει επιτέλους τη «μεγάλη εικόνα» που αγνοούσε, ξεκάθαρα. Είναι η χρονιά της απόλυτης ανύψωσης της πνευματικής του φύσης.

Γιάννης Καμίνης

Έλληνες σύγχρονοι εικαστικοί αποτυπώνουν τη δική τους προσωπική θεώρηση της πνευματικής αυτής «αποκάλυψης», φέρνοντας στο προσκήνιο τον πνευματικό ρόλο της ίδιας της καλλιτεχνικής τους φύσης και προσφοράς.
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Νάσια Αγοραστίδου, Έλενα Αρσενίδου, Ειρήνη Βέρρου, Μαρία Βύρρα, Πόπη Καλφοπούλου, Γιάννης Καμίνης, Άννα Κατιμερλή, Αγγελική Μπόμπορη, Φλώρα Παπαπολυχρονίου, Βίκυ Σαρρή, Στέλλα Σεβαστοπούλου, Μαρία Σταμάτη (αρχική εικόνα), Γιάννης Στεμπίλης, Αγγελική Συμεωνίδη, Μαίρη Τριβιζά, Ευθύμης Τριποτσέρης, Ch2_artist επιμέλεια της θεωρητικού τέχνης Δόμνας Χανουμίδου.

Event Information
Art Zone 42, Βασ. Κωνσταντίνου 42, Καλλιμάρμαρο
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου, 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 16 Ιανουαρίου – 8 Φεβρουαρίου 2020
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 15.00 – 21.00, Τετάρτη & Σάββατο: 11.00 – 15.00  Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.
Πληροφορίες: Τηλ: 2107259549, www.artzone42.gr

Last modified: 15/01/2020