ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Οι μυθοπλασίες του Γιάννη Ευθυμίου στη Μύκονο

Η Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου «Μαρία Ιγγλέση» παρουσιάζει την  την έκθεση του Γιάννη Ευθυμίου «Paperpulp Fictions» σε επιμέλεια Αλεξίας Παππά από τις 11 ως τις 20 Αυγούστου.
Ο ζωγράφος, που παρουσιάζει για πρώτη φορά το έργο του στη Μύκονο, εγκαθιστά για δέκα μέρες στην Αίθουσα Καλογερά το πολύχρωμο σύμπαν του από χαρτοπολτό. Τα έργα του Ευθυμίου είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένα  από χαρτοπολτό και δημιουργούνται μονομιάς, αφού η κατασκευή του χαρτιού δεν αφήνει χώρο ή χρόνο για δεύτερη παρέμβαση ή αλλαγή στο έργο.ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ Η επιφάνεια του έργου και η σύνθεση καθορίζονται έτσι «μια κι έξω»  και ο Ευθυμίου δεν συνηθίζει να φτιάχνει προσχέδια, αλλά εργάζεται αυθόρμητα κι ενστικτωδώς. Σε αυτή την καινούρια σειρά έργων του συνδυάζονται επαναληπτικά μοτίβα, τοπιογραφίες και close-ups των αγαπημένων του ηρώων, αλόγων και καβαλάρηδων με ιστορικές και ποπ αναφορές. ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
Ο Γιάννης Ευθυμίου γεννήθηκε στην Κόρινθο το 1990. Σπούδασε γλυπτική και ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών στον Πύργο της Τήνου και στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα το 2017. Το 2016 έλαβε διακρίσεις το Βραβείο Σπυρόπουλου ως Νέος Καλλιτέχνης της Χρονιάς από το ίδρυμα Σπυρόπουλου, ενώ το 2017 του απονεμήθηκε το 2ο Βραβείο για νέους καλλιτέχνες από την Εθνική Ασφαλιστική. Έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις το 2020 και 2022 στην Evripides Art Gallery, και τα έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, την Ελβετία και τις ΗΠΑ. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Event Information
Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου Αίθουσα Καλογερά, Καλογερά και Παναχράντου 2, Χώρα Μυκόνου
Εγκαίνια: Παρασκευή 11 Αυγούστου, 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 11 –  20 Αυγούστου 2023
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά11.00 – 14.00 και 19.00 – 00.00
Χορηγός έκθεσης: Evripides Art Gallery

 

Last modified: 09/08/2023