Οι Κοσμογραφίες της Ιωάννας Ράλλη

Τη νέα ατομική έκθεση της Ιωάννας Ράλλη «Κοσμομορφία», μια σειρά από ζωγραφικά έργα, τέμπερα σε χαρτί παρουσιάζει η γκαλερί Ζουμπουλάκη από τις 13 Μαΐου ως τις 5 Ιουνίου.
Μεγάλα τετράγωνα και παραλληλόγραμμα γεμάτα χρώματα και επαναλαμβανόμενα μοτίβα ξετυλίγουν μια ολόκληρη περίοδο, μια μορφή του κόσμου της Ιωάννας Ράλλη. Ξεκίνησαν ως φόντο για τις φωτογραφίες της και σταδιακά αυτονομήθηκαν. Θυμίζουν τις μαντάλες, έργα που εκφράζουν την ολότητα και την αρμονία σε διάφορες πνευματικές παραδόσεις.

Τέμπερα σε χαρτί Tempera on paper 70 x 70 εκ

Σε μια περίοδο τεράστιας ψυχολογικής πίεσης και αίσθησης εγκλωβισμού για τους περισσότερους ανθρώπους, τα έργα αυτά φωτίζουν την ανθρώπινη ψυχή. Παρότι ξεκίνησαν ως τρόπος ανασυγκρότησης για την Ράλλη σε μια εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη, ως μια μορφή άσκησης, κατέληξαν να αποτελέσουν ενότητα πλήρη με την δική της πορεία. Η Ράλλη ακολούθησε τον δρόμο τους και συνέχισε να εργάζεται.

Event Information
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20, Αθήνα
Διάρκεια: 13 Μαΐου –  5 Ιουνίου 2021
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 11.00 -19 Τετάρτη και Σάββατο 11.00-15.00
Πληροφορίες: www.zoumboulakis.gr
Μέγιστος αριθμός επισκεπτών εντός της γκαλερί 10 άτομα.
Μπορείτε είτε να μας καλέσετε στο 210-3608278, είτε να μας στείλετε email στο contemporary@zoumboulakis.gr, ώστε να λάβετε γραπτή επιβεβαίωση με συγκεκριμένη ώρα και ημερομηνία του ραντεβού σας.

 

Last modified: 10/05/2021