Οι Καλλιγραφίες του Θράφια

 HΓκαλερί Έρση παρουσιάζει την έκθεση του Θράφια «Καλλιγραφίες». Η έκθεση διαρκεί από τις 18 Νοεμβρίου ως τις 11 Δεκεμβρίου.  Πρόκειται για χειρόγραφες εντυπώσεις του πνευματικού χώρου μέσα στον οποίο ζούμε και ονειρευόμαστε. Εμψυχωμένα τοπία κατοικημένα από κινήσεις και χρώμα ,διαφανείς εκφράσεις των στοιχείων της φύσης.
Η Ευγενία Αλεξάκη γράφει: Οι Καλλιγραφίες, είναι, όπως υποδεικνύει και ο τίτλος που ο ίδιος επέλεξε, πρωτίστως γραφές. Με επιδέξιες ζωγραφικές χειρονομίες δημιουργούνται αφαιρετικές τοπιογραφίες. Με στέρεη γνώση των υλικών του, αναμειγνύοντας σκόνες χρωμάτων και μετάλλων με κόλλα, εικονοποιεί την αδιόρατη συνύπαρξη υλικού και άυλου, φυσικού τόπου και νοητικού.

Σκόνες και μέταλα σε χαρτί με ακρυλικά χρώματα, 32 x 24 cm

Πυκνώσεις και αραιώσεις χρώματος και φόρμας, στροβιλισμοί και κινήσεις σωματιδίων, ρεύματα, ορίζοντες, γήινα ανάγλυφα, θάλασσες και βουνά, δίνες, ανοίγματα φωτός και σκοτάδι, νέφη και αέρηδες, ρηγματώσεις και τομές, υποβάλλονται στις Καλλιγραφίες του Θράφια σε αφαιρετική μορφολογική και νοητική επεξεργασία και συνυπάρχουν ως υπόμνηση της ζωής πέρα από τον φυσικά αντιληπτό κόσμο. Τις Καλλιγραφίες μπορούμε να τις διαβάσουμε ως μια επίκαιρη πρόταση συμβιωτικής συνεύρεσης ανθρώπου και φύσης. Με εκλεκτικές αναφορές στον Turner και τον Friedrich ο Θράφια μοιάζει να μας θυμίζει κάτι που στη λεγόμενη ανθρωπόκαινο εποχή φαίνεται να ξεχνάμε: πως ο άνθρωπος είναι μέρος της φύσης και η φύση μέρος του ανθρώπου.
Ευγενία Αλεξάκη, Βερολίνο, Μάρτιος 2020

Event Information
Γκαλερί Έρση, Κλεομένους 4 – Κολωνάκι
Έναρξη έκθεσης: Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, 18.00 – 22.00
Διάρκεια έκθεσης: 18 Νοεμβρίου –  11 Δεκεμβρίου 2021
Ώρες λειτουργίας׃ Δευτέρα – Παρασκευή 11.00 – 14.30 & 17.00 – 20.00, Σάββατο 11.00 – 14.30, Κυριακή κλειστά
Πληροφορίες: Τηλ.-Φαξ:2107220231 galersi@ath.forthnet.gr   galleryersi@gmail.com , www.ersi.gr
Τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα

Last modified: 11/11/2021