Οι γυναίκες του Γιάννη Κόκκινου

Η τέταρτη ατομική έκθεση του ζωγράφου Γιάννη Κόκκινου παρουσιάζεται από τις 7 έως και τις 9 Δεκεμβρίου στο VOGA Urban Café Bar.  Εκτίθεται η νέα δουλειά του καλλιτέχνη   με τίτλο «the shape of a woman». Καθημερινά από τις 07 έως και τις 9 Δεκεμβρίου και από τις 19:00 έως αργά το βράδυ ο καλλιτέχνης θα είναι παρόν για να γνωριστεί μαζί σας, να μοιραστεί το πάθος του για την ζωγραφική και να συζητήσει για την νέα του δουλειά.
Η γυναίκα πρωταγωνιστεί στα περισσότερα έργα του Γιάννη Κόκκινου, με τον ερωτισμό να είναι σαφέστατος στους πίνακές του. Όμως ο καλλιτέχνης δεν ενδιαφέρεται για την πιστή και λεπτομερειακή αποτύπωση της πραγματικότητας. Αυτό που τον απασχολεί είναι το φως, οι όγκοι, τα σχήματα και το χρώμα. Γυναίκες καθιστές και ξαπλωμένες, απεικονισμένες σε κλειστούς χώρους, σε διάφορες στάσεις, μοιάζουν με ιέρειες κάποιας λατρείας, αλλά δεν αποτελούν παρά αφορμή για να αποκαλυφθούν οι αφαιρετικές αναζητήσεις του. Η έντονη παρουσία του μαύρου φόντου δημιουργεί μια μεταφυσική ατμόσφαιρα και φέρνει στο φως τις γυναικείες καμπύλες, σε ένα παιχνίδι φωτός και σκιάς. Οι γυναικείες φιγούρες, πηγή έμπνευσης για το ζωγράφο, είναι χωρίς ταυτότητα, με κρυμμένα τα χαρακτηριστικά τους ,από τα μαλλιά που πέφτουν μπροστά στο πρόσωπο ή το κεφάλι που πηγαίνει προς τα πίσω, και αποδίδονται ζωγραφικά ως απροσδιόριστοι όγκοι. Μόνες, ντυμένες με ένα μυστήριο φως, έχουν για μοναδικό συνδετικό τους κρίκο την κοινή τους μοίρα.
Ο ίδιος λέει για τη ζωγραφική του: «Μ’ αρέσει η ανθρωποκεντρική ζωγραφική και κλασσικά θέματα όπως είναι τα γυμνά και τα πορτρέτα. Όμως η κλασσική ζωγραφική δεν σε απελευθερώνει. Έτσι, διαλέγω μεν να φτιάχνω κλασσικά θέματα, αλλά με τον δικό μου τρόπο. Και μου αρέσει ο πίνακας να έχει λάθη. Δεν θέλω να κάνω τον τέλειο πίνακα».

Event Information
VOGA Urban Café Bar, Κ. Βόγα 29, Νέα Παραλία – Θεσσαλονίκη
Διάρκεια έκθεσης 7 – 9 Δεκεμβρίου
Ώρες λειτουργίας: Μετά τις 19.00
Πληροφορίες: Τηλ 2315 53 54 89

Last modified: 06/12/2018