Οdysseas Annitsakis

Οδυσσέας Αννιτσάκης – «Εκλεκτικές Συγγένειες» 

To Κέντρο χαρακτικής Αθηνών – pandolfini & Σιατερλή παρουσιάζει την ατομική έκθεση χαρακτικής του Οδυσσέα Αννιτσάκη «Εκλεκτικές Συγγένειες». Η έκθεση φιλοξενείται στο χώρο τέχνης ETCH INK από τις 20 Ιανουαρίου μέχρι  τις 18 Φεβρουαρίου.
Στην τέταρτη ατομική του ο Οδυσσέας Αννιτσάκης αποτολμά μια συνομιλία ανάμεσα σε χαρακτική και ποίηση, επιδιώκοντας μια συνεχή αναζήτηση και πειραματισμό γύρω από τη φόρμα και τη θεματολογία του. Η έκθεση διαρθρώνεται σε τρεις θεματικές ενότητες.  Οdysseas AnnitsakisΗ πρώτη υπό τον τίτλο «Πλοές», περιλαμβάνει έγχρωμες χαρακτικές συνθέσεις με πληθώρα διαφορετικών τεχνικών, καθώς και πειραματισμό ως προς το πλάσιμο της μορφής. Συντελώντας ένα είδος εισαγωγής του επισκέπτη στις ενότητες που έπονται, οι Πλοές πραγματεύονται μέσα από ένα νοσταλγικό πρίσμα την περιπέτεια και την περιπλάνηση.
Στη δεύτερη ενότητα «Art Book-Καλοκαιρινή Σονάτα» συγκαταλέγονται έξι χαρακτικά έργα που συνομιλούν με έξι ποιήματα τυπωμένα επίσης με χαρακτική διαδικασία. Η ενότητα αυτή με έργα που φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης το καλοκαίρι του 2022, πραγματεύεται υπαρξιακές αναζητήσεις και ερωτήματα με έκδηλες αναφορές γύρω από το ζήτημα της θνητότητας και της φθοράς της ύπαρξης. Οdysseas Annitsakis Τέλος, η ενότητα «Dark Room» διερευνά πιο σκοτεινές και εσωστρεφείς πτυχές περιπλάνησης.  Όπως η κάθοδος στο υπόγειο ενός σπιτιού, οι συνθέσεις του καλλιτέχνη διευρευνούν το αναπάντεχο που ενέχει τη συνάντηση με το απροσδόκητο, το φόβο και τη λησμονημένη μνήμη. Η Μαριάνθη Παππά που προλογίζει την έκθεση σημειώνει: «Υπόγειο του σπιτιού, μπουντρούμι με φόβους και μυστικά ή και με αναπάντεχους ξεχασμένους θησαυρούς; Θέλει θάρρος να μπει η παρέα των παιδιών στο σκονισμένο υπόγειο, αλλά ίσως τους ανταμείψει η πρόκληση…Καλά καταχωνιασμένα, αραχνιασμένα μπαούλα μνήμης, εγκυμονούν ταυτόχρονα φόβο και διέγερση, ένα “μυρμήγκιασμα” στην πλάτη για όσα δεν έχουν καταφέρει να ειπωθούν ποτέ» Οdysseas Annitsakis

Event Information

Χώρος τέχνης ETCH INK, Αργυρουπόλεως 16 και Κλεφτών & Αρματολών 20, Λυκαβηττός, Αθήνα
Εγκαίνια: Παρασκευή, 29 Μαΐου, 19.30
Διάρκεια: 20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή 17.30- 21.00, Σάββατο 11.00 – 15.00
Πρόσβαση: ΜΕΤΡΟ/ στάση ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, όλα τα αστικά  λεωφορεία που διέρχονται από λεωφ. Αλεξάνδρας, στάση ΙΚΑ.
Πληροφορίες: www.athens-printmaking.com, info@athens-printmaking.com, κιν.+30 6970701213

 

Last modified: 16/01/2023