ΝΤΟΚΑΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου ζεί και εργάζεται.
Σπουδές: Καλές Τέχνες στο Byam Shaw School of Art στο Λονδίνο και κινηματογράφο στο The London International Film School από το 1978 έως το 1984.
Είναι ένας multimedia καλλιτέχνης του οποίου η δουλειά εκτείνεται στο χώρο της γλυπτικής, της φωτογραφίας, του film/video και του internet. Επίσης, είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας PERSONAL CINEMA.
Μεταξύ του 1989 και 1997 το ενδιαφέρον του ήταν επικεντρωμένο στην παραγωγή έργων που ασκούσαν κριτική στο αστικό περιβάλλον μέσα από μινιμαλιστικές κατασκευές και εγκαταστάσεις, επηρεασμένες από την αρχιτεκτονική και το design.Στη συνέχεια από το 1997 μέχρι σήμερα έχει επιμεληθεί και οργανώσει ατομικά και ομαδικά projects που έχουν υλοποιηθεί στο φυσικό χώρο, αλλά και στο διαδίκτυο με θέματα πολιτικοκοινωνικού περιεχομένου.
Έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Κρήτη, το Σκιρώνειο, το Μουσείο Βορρέ, η Συλλογή Πιερίδη, και το ίδρυμα ΔΕΣΤΕ.
Κατά την διάρκεια των τελευταίων τριών ετών (2010-2013) έχει εκθέσει στη γκαλερί The Apartment και στο Freud Museum στο Λονδίνο.

Last modified: 11/04/2013