Ντιάνα Γιαννοπούλου: Ασπίδα ζωής από τα χρόνια της αθωότητας

Σε ταξίδια που όλοι ονειρευτήκαμε και εξακολουθούμε να ονειρευόμαστε μας οδηγεί με την καινούργια της προσωπική έκθεση η Ντιάνα Γιαννοπούλου. Παρουσιάζει στη γκαλερί Αργώ μια σειρά έργων ζωγραφικής σε λάδι και ακρυλικά, κάτω από το γενικό τίτλο «…στη χώρα των παραμυθιών». Η έκθεση διαρκεί από τις 16 Οκτωβρίου ως τις 16 Νοεμβρίου.
Η Αλεξία Σερέζη σημειώνει για την έκθεση: «Οτιδήποτε βλέπεις μπορεί να γίνει ένα παραμύθι και μπορείς να βγάλεις μια ιστορία από οτιδήποτε αγγίξεις…», είχε πει κάποτε ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν…  Σήμερα, η Ντιάνα Γιαννοπούλου με το χρωστήρα της τέχνης της αφηγείται πολύ καλά αυτές τις ιστορίες! Μας προσφέρει μια σειρά από ευφάνταστες εικαστικές δημιουργίες, απόρροια ενός γνήσιου καλλιτεχνικού ενστίκτου, όλες θαυμαστές, κάθε μια παράθυρο που μας μεταφέρει στη χώρα των παραμυθιών των παιδικών μας χρόνων… Εικόνες που αποκαλύπτονται  μπροστά μας, χορεύοντας με χρώμα, συναίσθημα, κίνηση, σε απόλυτη αρμονία, ανοίγοντάς μας την ψυχή, το μυαλό και τη ματιά…».
Αλέξια Σερέζη
Ιστορικος Τέχνης‐Art Curator‐Argo Gallery Manager. Οκτωβριος 2018

Λίγα λόγια από τη δημιουργό

…στη Χώρα των Παραμυθιών… και η τελετουργία της ζωγραφικής τέχνης εργαλείο, στην απόδοση ενός κόσμου φανταστικού, αλλά με αλήθεια και διαχρονικά μηνύματα. Ενός κόσμου, πού με τα μάτια της ψυχής και του νου, γίνεται πραγματικότητα το ορατό και το αόρατο, το παρόν και το ονειρικό, ο χρόνος που ρέει σε τόπους των εικόνων. Εικόνων πού έχουν την προοπτική και το βάθος που επιθυμώ, την κίνηση ή την ακινησία πού βιώνω, την τελειότητα πού επιδιώκω. Σκέψεις και επιθυμίες, ιδέες και συμβολισμοί, χορεύουν και συνδυάζονται με το παράδοξο και τη μαγεία στον απόηχο του παραμυθιού.
Η διαλεκτική σχέση με την εικόνα, που η εικαστική δημιουργία μού παρέχει μέσα απο το μεγαλείο της σιωπής, καλλιεργεί την ικανότητα να δαμάζω την τόλμη και την εσωτερική αταξία μου, πού την βιώνω τελικά σαν αρμονική δόνηση στην υλοποίηση του έργου. Είναι η ίδια διαλεκτική σχέση με αυτήν του πραγματικού και του παραμυθιού, με τα όρια να μην είναι ποτέ ορατά, αλλά πάντα ρευστά… Πρόκληση η θεατρική απόδοση, η εικονοπλαστική προσέγγιση σε ένα μόνο tableau μιάς ολάκερης ιστορίας… Με το πινέλο ακινητοποιείς τον χρόνο μέσα στον τόπο, τις ιδέες, τους συμβολισμούς και την ροή του παραμυθιού, για να γίνει ένας ζωντανός οργανισμός όταν η ενέργεια του βλέμματος του παρατηρητή το ακουμπήσει. Η όραση αποκτά ήχο, και τα ακούσματα γεύση, οι μυρωδιές σχηματίζουν εικόνες και το δέρμα νοιώθει τον χιονιά.
Παραμυθένιες ιστορίες που η ψυχή μας αγάπησε και το μυαλό μας αποτύπωσε μαζί με τα ερεθίσματα της μυρωδιάς του φρεσκοτυπωμένου βιβλίου και του καμένου ξύλου στην εστία, συντροφιά με τις διηγήσεις και τις γεύσεις της γιαγιάς και του παππού… Κομμάτια, που αναδύονται στην επιφάνεια από τα χρόνια της παιδικής αθωότητας και λειτουργούν σαν ασπίδα ζωής στις εποχές που διανύουμε σαν οντότητες…
Οκτώβρης 2018
Ντιάνα Γιαννοπούλου
Αρχιτέκτων Μηχανικός – Εικαστικός

 

Event Information

Γκαλερί Αργώ, Νεοφύτου Δούκα 5, 10674 Κολωνάκι
Εγκαίνια: Τρίτη, 16 Οκτωβρίου, 19.00 – 22.30
Διάρκεια: 16 Οκτωβρίου – 16 Νοεμβρίου 2018
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή: 10.00 -14.00 και 18.00 – 21.00,  Σάββατο: 11.00 – 15.00
Τηλ. 210 7249333 Fax: 210 7249777 info@argo-gallery.gr

Last modified: 10/10/2018