ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Γεννήθηκε το 1962 στον Απόλλωνα Νάξου.
Ξεκίνησε να συλλέγει γραμματόσημα από μικρή ηλικία. Έχει εργαστεί πάνω στην κεραμοποιεία, σε μεταλλικές κατασκευές, και για 32 χρόνια στην Τράπεζα Πίστεως (σημερινή Alpha Bank). Από την παιδική ηλικία, ασχολήθηκε με τη δημιουργία σκηνικών, αφισών και άλλων υλικών για ερασιτεχνικά θέατρα και εκδηλώσεις.
Με το κολλάζ πειραματίστηκε πρώτη φορά το 1998.
Έχει εργαστεί επίσης ως αρθρογράφος και καλλιτεχνικός επιμελητής στο περιοδικό «ΧΡΥΣΟΤΕΧΝΗ» (κλαδικό στο χώρο της αργυροχρυσοχοΐας). Υπήρξε μέλος των ΔΣ του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου, του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πεύκης  και της Πανελλήνιας εταιρία Λόγου και Τέχνης ( ΠΕΛΤ). Έχει εκδώσει μια ποιητική συλλογή (ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ, εκδόσεις Σύγχρονη Εποχή)
Συμμετείχε πρώτη φορά σε ομαδική έκθεση ζωγραφικής το 1983 σε εκδήλωση στα Πατήσια (Πατησιακά). Επίσης συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Πεύκη, (με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου), στο Μαρούσι (με το σύλλογο «Έκφραση»), σε δύο εκθέσεις της ΕΕΔΥΕ, το 2008 και το 2015 , στην έκθεση του ΕΚΑ, στο Γκάζι το 2008, στην έκθεση διαγωνισμό της ΟΤΟΕ, το 2008 όπου και βραβεύτηκε, στον Φ.Σ. Παρνασσός το 2010 και με την κίνηση εικαστικών καλλιτεχνών « Πέρα(σ)μα» στη Νίκαια, το 2009 στο Πέραμα, από το 2010 έως και 2014 και στο Κερατσίνι το 2016.
Έχει πραγματοποιήσει εννέα ατομικές εκθέσεις σε Μαρούσι, Αθήνα, Φάρσαλα, Αιδηψό, Νάξο, Μύκονο δύο στο Γαλάτσι και στον Πειραιά.

 

Last modified: 06/04/2018