ΝΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΙΟΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973.
Σπουδές: Αγγλία «Birmingham Polytechnic – University of Central England in Birmingham» και στον Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Τεχνολογικό Όμιλο, Σχεδιασμό Βιομηχανικών Προϊόντων με δασκάλους τον Ανδρέα Βαρώτσο, τον Θανάση Μουτσόπουλο και τον Μάνο Στεφανίδη. Ολοκλήρωσε τον μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών ως απόφοιτος του προγράμματος «MA in Design» του Πανεπιστημίου «Middlesex» του Λονδίνου με διάκριση αφού εργάστηκε στην Αθήνα, με θέμα Διπλωματικής Εργασίας βασισμένο σε τμήμα της επαναστατικής εργασίας του  Ιωάννη Ξενάκη σχετικά με τον σχεδιασμό ψηφιακής Μουσικής μέσω Ζωγραφικής, Σχεδιασμού και Κινούμενων εικόνων («video»).

  • Η Πανελλήνια Ένωση Διακοσμητών του απένειμε, το 1997, το πρώτο βραβείο καλύτερης ιδέας σχεδιασμού στον πρώτο πανελλήνιο διαγωνισμό.

Ζει στην Αθήνα, ενώ ζωγραφίζει και παράλληλα εργάζεται επάνω σε μελέτες που αφορούν Κόμικς, Σκηνογραφία, Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων και Σχεδιασμό Βιομηχανικών Προϊόντων. Έχει οργανώσει προσωπικές, άλλα και συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις Ζωγραφικής από το 2001. Η εικαστική του δουλειά βασίζεται σε Πειραματικές, Ιμπρεσιονιστικές, Εξπρεσιονιστικές, Αφηρημένες, Μεταμοντέρνες ιδέες και αισθητική, αποδομητικού χαρακτήρα.

Κυριότερες εκθέσεις
2009 «Κύμα», Χώρος Τέχνης, Ιός, Αθήνα.
2008  «Ου Τοπία», «Galleria de Arte Gaudi», Μαδρίτη.
2008 «Κύμα!», Αφιέρωμα στο Γαλάζιο του Αιγαίου, Πνευματικό Κέντρο Αθηνών.
2008 «Ου Τοπία», «kunStart 08, Galleria de Arte Gaudi», Μπολζάνο.
2008, «Κύμα!», Hive, Αθήνα.
2008, «Ου Τοπία», «Galleria de Arte Gaudi», Μαδρίτη.
2008, «Ου Τοπία», «DEARTE, Galleria de Arte Gaudi», Μαδρίτη.
2007, «Ου Τοπία», Κέντρο Τεχνών Πανταζίδης, Αθήνα.

 

Last modified: 21/09/2022