Νατάσσα Σαρρή: Στο δρόμο της ζωής και του στοχασμού

Στο πρώτο project της χρονιάς η gallery genesis παρουσιάζει  την έκθεση «Αλέα» της Νατάσσας Σαρρή. Είναι η πρώτη ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας στην Ελλάδα μετά από επιτυχημένες παρουσίες σε πολλές χώρες όπως Κορέα, Νεπάλ, Κίνα, Ιαπωνία,  Ινδία, Σιγκαπούρη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κ.α
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιώργος Τζάνερης  Επιμέλεια έκθεσης και Καταλόγου: Αθηνά Σχινά – Ιστορικός Τέχνης και Θεωρίας του Πολιτισμού.

Νατάσσα Σαρρή

Η έκθεση διαρκεί από τις 19 Ιανουαρίου ως τις 11 Φεβρουαρίου.
Πρόκειται για μια σειρά έργων, φιλοτεχνημένων με μεικτά υλικά, σε ποικίλες διαστάσεις, που απεικονίζουν συμβολικά και αλληγορικά επιλεγμένες όψεις από την χλωρίδα και την πανίδα της φύσης, μέσα από όπου διαφαίνεται απεικονιζόμενος ο διάλογος σχετικά με την ίδια την φιλοσοφία της εικαστικής πράξης, ως μεθόδου αυτεπίγνωσης.

Κύκνοι ΙΙ, 50 x 50 εκ.cm μεικτά υλικά

Στον δίγλωσσο συνοδευτικό Κατάλογο που κυκλοφορεί, η Ιστορικός & Θεωρητικός της Τέχνης Αθηνά Σχινά, γράφει ανάμεσα στ’ άλλα: «Για την Νατάσσα Σαρρή η συνειδητοποίηση πως η ζωγραφική είναι ένας δρόμος άσκησης κι αυτεπίγνωσης, ήρθε πολύ ενωρίς. Κι αυτό ομολογουμένως είναι σπάνιο, καθώς οι περισσότεροι ζωγράφοι ενδιαφέρονται να εκφράσουν μετουσιωμένα βιώματα και προσωπικές μνήμες τους, εμπειρίες και δικές τους εντυπώσεις ή διαισθήσεις για φαινόμενα και καταστάσεις που αφορούν την ζωή, κυρίως το προσωπικό τους πέρασμά από αυτήν.
Αντίθετα, στην περίπτωση της Νατάσσας, πρωταρχικό στοιχείο αποτέλεσε η ίδια η φιλοσοφία της ζωγραφικής πράξης ως προγεφύρωμα ή διαμεσότητα ανάμεσα σε βαθύτερες παρατηρήσεις και συναρτήσεις που κατά καιρούς και ως συλλογισμούς η ίδια έκανε γύρω από δομές και αναλογίες φύσης και ζωής.

Αντίθετα ρεύματα II, 70 x 50 εκ. cm, μεικτά υλικά

Οι συλλογισμοί της, από τα παλαιότερα χρόνια μέχρι και σήμερα, συνεχίζουν να  περιστρέφονται γύρω από κινήσεις επιπέδων, όπως κι επιφανειών, μέσα από γεωμετρικά και βιομορφικά σχήματα, που μπορούν οπτικά και με ρυθμοτεχνικές εναλλαγές, να τα σηματοδοτήσουν κι εκφραστικά να τα αποδώσουν».
Σε άλλο σημείο του κειμένου της, η Αθηνά Σχινά, τονίζει: «Οι στοχασμοί της Νατάσσας Σαρρή δεν επικεντρώνονται μόνον γύρω από νομοτέλειες και φαινόμενα, αλλά στις μορφοποιημένες αντανακλάσεις τους που αφορούν ένα βαθύτερο στρώμα συναρτήσεων της φύσης με την ζωή και του παρελθόντος με το παρόν.

Κήπος,70 x 50 εκ. cm μεικτά υλικά

Μέσα από την οργανικότητα της χλωρίδας με την πανίδα, μέσα επίσης από σύμβολα κι αλληγορίες που εκφράζουν επικοινωνιακές μας καθημερινές ανάγκες ή συναισθήματα κι επιθυμίες, η «Αλέα» των έργων της σε αυτήν την ενότητα, παρουσιάζεται ως δρόμος ζωής και στοχασμού, αλλά και τρόπος διέλευσης  ανάμεσα στον «εαυτό» και στην φύση, ανάμεσα επίσης στην καθημερινότητα, στον μύθο και στην φαντασία».

Event Information

Gallery GenesisΧάριτος 35, Κολωνάκι 10675, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, 20.00
Διάρκεια Έκθεσης: 19 Ιανουαρίου – 11 Φερβουαρίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 12.00 – 21.030, Τετάρτη – Σάββατο 12.00 – 15.00
Πληροφορίες: Tel.: +30 211 7100566, www.gallerygenesisathens.com,
www.facebook.com/yiorgos.tzaneriswww.facebook.com/pages/Genesis-Gallery/325268697501716

 

Last modified: 27/01/2023