Νίκου Μεγγρέλη: Η στιγμή που περνάει και δε χάνεται

Τον έχουμε γνωρίσει ως δημοσιογράφο, ανήσυχο πνεύμα και δημιουργό ντοκιμαντέρ με πολλά βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τώρα μας αποκαλύπτει το προσωπικό του πάθος, τη φωτογραφία. Ο Νίκος Μεγγρέλης παρουσιάζει την πρώτη προσωπική έκθεση φωτογραφίας από τις 2 ως τις 10 Νοεμβρίου στην iFocus Gallery. Επιμέλεια Δώρα Λαβαζού.
Ο ίδιος μιλώντας  για την απόπειρά του να εκθέσει για πρώτη φορά τις φωτογραφίες του, λέει: «Αιχμαλωτίζοντας» τη στιγμή μπορείς να εκτιμήσεις την αξία της. Πρώτα από όλα την αξία της ίδιας της ζωής. Ότι είσαι ζωντανός, με δύο χέρια, δυο πόδια και ένα μυαλό να λειτουργεί. Και ταυτόχρονα εκτιμάς αυτό που βλέπεις. «Βλέπεις» τις λεπτομέρειές του, το ψηλαφίζεις, το αφουγκράζεσαι. Είτε αυτό είναι ένα τοπίο, είτε ένα πορτρέτο, είτε ένα στιγμιότυπο. Η αξία της φωτογραφίας δεν κρίνεται μόνο από τη στιγμή του κλικ αλλά και σε βάθος χρόνου…».
Η έκθεση «Η στιγμή που περνάει και δε χάνεται…» περιλαμβάνει φωτογραφίες τραβηγμένες σε πολλά μέρη του κόσμου, από την Βαγδάτη μέχρι το Μαρακές και από την Βιέννη μέχρι την αγαπημένη του Πάρο.
Με πορτρέτα ανθρώπων, φωτογραφίες δρόμου και τοπίων σχηματίζεται ένα νοερό ταξίδι στα συναισθήματα της έντασης, της μοναχικότητας και της ηρεμίας που μπορεί να σου χαρίσει η φύση.
Όπως είπε, ο αγαπημένος φωτογράφος του, ο Henri Cartier Bresson: «Απ’ όλα τα μέσα έκφρασης η φωτογραφία είναι το μόνο που ακινητοποιεί μια συγκεκριμένη στιγμή στο χρόνο».
Είναι η στιγμή που περνάει και δε χάνεται…

Event Information
iFocus Gallery, Ακαδημίας 57 & Ιπποκράτους 13 (εντός στοάς Όπερας)
Εγκαίνια: Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου, 20.00
Διάρκεια Έκθεσης: 2 – 10 Νοεμβρίου 2018
Είσοδος ελεύθερη

Last modified: 12/11/2018