Νίκος Νέσκες – Απόσχιση στο παρασκήνιο του φανταστικού

Όταν σκοτείνιασε, ο μεσόχωρος ανάμεσα στο όνειρο και τον εφιάλτη, έγινε το πεδίο του. Εκεί, ο Νικος Νέσκες  έστησε τον προσωπικό μύθο του διερωτώμενος για το άχρονο συλλογικό, συνωστιζόμενος ανάμεσα στις αλλόκοσμες μορφές της τέχνης του, αποδίδοντας με τη σχεδιαστική δυναμική του, το παρασκήνιο του φανταστικού.
Αυτή τη φορά, η θεματική Απόσχιση- ως αποκοπή  από το πραγματικό- είναι μια διαδρομή που υπαγορεύει την αναζήτηση του αγνώστου- σκοτεινή ή φωτεινή. Στη διάρκεια της, ο ζωγράφος αποσκοπεί στην εικονική κωδικοποίηση αρχέτυπων. Τα έργα  του, μιας εκτενούς σύνθεσης αλληγορίας, έρχονται ως συνέχεια της προγενέστερης ατομικής έκθεσης του.   
Με κυρίαρχο στοιχειό τη χρήση του χρώματος σε ανυποχώρητη ένταση, ορίζει την κριτική στάση του στην πραγματικότητα – από αυτήν άλλωστε έχει αποσχιστεί -ενώ με σύμβολα διαχειρίζεται το φανταστικό. Όσο για την απόσχιση του θεατή από το γνωστό- συμβαίνει -και τη διαδέχεται η απότομη επαναφορά στο τώρα. Στην προβολή του, ο εικαστικός του μύθος δεν θέλει τον παράδεισο  χαμένο. Η αποδοχή της σκιάς στο έργο του παραπέμπει στο σκοτεινό εαυτό, που όμως φαίνεται ότι οδηγείται στην κάθαρση.
Ασυμπλήρωτες, έως την άλλη ιστορία, οι επόμενες σελίδες τέχνης, του ημερολογιακού  παραμυθιού στο KΟΤΕΣ powered by Booze Cooperativa.

Event Information
Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 55, Μετρό Μοναστηράκι
Εγκαίνια: Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 20.00
Διάρκεια Έκθεσης: 22 Νοεμβρίου – 8 Δεκεμβρίου 2019
Ώρες λειτουργίας: 11.00 – 13.00, 17.00 – 21.00 είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες: (+30) 4053733  www.boozecooperativa.combooze.crossteam@gmail.com
*Ο Καλλιτέχνης θα βρίσκεται καθημερινά τις απογευματινές ώρες στο χώρο της έκθεσης

 

 

 

 

 

Last modified: 19/11/2019