Νίκος Κασκούρας – Marco Fratnik: Η ουσία σε μια δυναμική συνύπαρξη

Τον ασυμβίβαστο Νίκο Κασκούρα έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε με την έναρξη της νέας χρονιάς στη γκαλερί Έρση. Ο εικαστικός καλλιτέχνης συνεργάζεται με το συνθέτη Marco Fratnik στην έκθεση «Νυνί Αήρ» ένας εγχείρημα όπου συναντιούνται η μουσική με τη γλυπτική και τη ζωγραφική. Η έκθεση διαρκεί από τις 17 Ιανουαρίου ως τις 10 Φεβρουαρίου.

Νίκος Κασκούρας

Έχοντας και οι δύο κοινό και διαφορετικό πολιτιστικό υπόβαθρο, προσπάθησαν, να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε φόρμες, που εκ φύσεως μεταφέρουν κάποια σημασία. Οι προκαλούσες την διερεύνηση και σκέψη εικόνες του Νίκου Κασκούρα, απεικονίζονται, με ένα ασύνηθες νόημα σε σχέση με την βυζαντινή μουσική του Marco Fratnik. Ήταν ξεκάθαρο, πως η βυζαντινή τέχνη και η προσέγγιση της για τη διαμόρφωση της αντίληψης,  αποτελούσε, έναν πολύ ισχυρό υποψήφιο, ως αναφορά την ερμηνεία ενός ολικού έργου τέχνης. Η πρόκληση συνίστατο, στην εξεύρεση της ουσίας αυτής της δυναμικής σχέσης.
Το μουσικό μέρος αποδίδεται από έναν ψάλτη, μια σοπράνο της όπερας και ένα βιολοντσέλο, χωρίς να διασπάται η ροή του κειμένου. Τα κείμενα είναι αποσπάσματα από τον Ρωμανό τον Μελωδό και  τον Κωνσταντίνο Καβάφη.

Νίκος Κασκούρας

Event Information
Γκαλερί Έρση, Κλεομένους 4 – Κολωνάκι
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, 19.30
Διάρκεια έκθεσης: 17 Ιανουαρίου – 10  Φεβρουαρίου  2020
Ώρες λειτουργίας׃ Δευτέρα – Παρασκευή 11.00 – 14.30 & 17.00 – 20.00, Σάββατο 11.00 – 14.30, Κυριακή κλειστά
Πληροφορίες: Τηλ.-Φαξ:2107220231 galersi@ath.forthnet.gr   galleryersi@gmail.com , www.ersi.gr

Last modified: 25/02/2020