Νίκος Γιαμπάνης: Μνημεία ενός μελλοντικού κόσμου…

 Τη δεύτερη ατομική έκθεση του με τίτλο «HYBRIDS» παρουσιάζει ο Νίκος Γιαμπάνης  στη γκαλερί Καππάτος/Πάνθεον. Η έκθεση διαρκεί από τις 13 Οκτωβρίου ως τις 20 Νοεμβρίου και αποτελείται από μια ενότητα γλυπτών και φωτογραφιών τα οποία έχει δημιουργήσει την τελευταία διετία.
Αυτόφωτα, αποσπασμένα σώματα και υβριδικές οργανικές φόρμες λειτουργούν ως μνημεία ενός μελλοντικού κόσμου, όπου το βιολογικό και το συνθετικό βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία. Ιστορίες από έναν κόσμο όπου το βιολογικό μας σώμα δεν θα είναι πλέον αρκετό για την επιβίωση μας και η βιοτεχνολογία θα είναι ο μοναδικός τρόπος διατήρησης της ζωής.Νίκος Γιαμπάνης
Γλυπτά και σώματα ντυμένα με ένα πέπλο από έντονα, αφαιρετικά σχέδια και μη-γήινα χρώματα που καλύπτουν την επιδερμίδα τους, ως μία πολεμική παραλλαγή απόκρυψης που αντικατοπτρίζει την απουσία του φυσικού κόσμου που γνωρίζουμε σήμερα.
Η αρχαία τεχνολογία της επεξεργασίας του αργίλου με την φωτιά συμβιώνει με την σύγχρονη τεχνολογία των ηλεκτρικών κυκλωμάτων δημιουργώντας εικόνες που περικλείουν μέσα τους ένα ταξίδι στο χρόνο. Νίκος ΓιαμπάνηςΜία διαδρομή που ξεκινά από την μυθική εποχή του Προμηθέα, συνεχίζει με την ιστορία του Τάλου και περνώντας από την τεχνητή νοημοσύνη και την βιοτεχνολογία του σήμερα καταλήγει στην φαντασία του μέλλοντος.
Ο Νίκος Γιαμπάνης είναι τελειόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Event Information
Αίθουσα Τέχνης Καππάτος/Πάνθεον, Αθηνάς 12, Μοναστηράκι, Αθήνα 10554, Μετρό Μοναστηράκι
Εγκαίνια Έκθεσης: Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, 19.00-22.00
Διάρκεια Έκθεσης: 13 Οκτωβρίου – 20 Νοεμβρίου 2021
Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 12.00 – 20.00,Σάββατο 12.00 – 15.00
Πληροφορίες: Τηλ. 210 3217931,φαξ 210 3212745 gallery@kappatosgallery.com   www.kappatosgallery.com   http://athensartresidency.org   athensartresidency@gmail.com

Last modified: 10/10/2021