Μύρνα Μαριάνοβιτς: Iskopavanje – οπτικά αφηγήματα  

Την ατομική έκθεση «Iskopavanje» παρουσιάζει στη γκαλερί Depo Darm, η Μύρνα Μαριάνοβιτς. Η έκθεση διαρκεί από τις 3 Νοεμβρίου ως τις 20 Δεκεμβρίου.  στην Αθήνα.
Το έργο της διαπραγματεύεται νοηματικές θεματικές που αφορούν κυρίως τις πολιτικές ταυτότητας, την ποιητική και την αρχαιολογία, ενώ εκφράζεται μέσω διαφορετικών διόδων που συμπεριλαμβάνουν εικαστικές, αρχιτεκτονικές και ερευνητικές πρακτικές.

UNTITLED, 2020 Monotype Lithography 60×75 cm

Ως κύριο εκφραστικό μέσο για την εικονογράφηση της θεωρητικής της έρευνας χρησιμοποιεί την χαρακτική και συγκεκριμένα τη μονοτυπία και την οξυγραφία. Συνθέτοντας οπτικά αφηγήματα σε μια γλώσσα που δανείζεται το λεξιλόγιό της από φυσικές μορφές και οργανικά στοιχεία, σκοπός της είναι να δημιουργήσει ερεθίσματα για την επανεξέταση ζητημάτων ταυτότητας και συνάντησης με τον άλλο. Πειραματιζόμενη με υπάρχουσες τεχνικές και επινοώντας νέες, τροποποιώντας διαφορετικούς παράγοντες μιας ορισμένης οργανικής αλληλουχίας, αναδεικνύει την τυχαιότητα και τις λεπτές παραμέτρους που καθορίζουν και εμπλουτίζουν την ετερογένεια σε κάθε φυσική διαδικασία.

UNTITLED, 2021 Dry Aquatint 30×40 cm

Η Μύρνα Μαριάνοβιτς είναι αρχιτέκτων και εικονογράφος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Βόλο και εργάστηκε ως αρχιτέκτονας στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στην Ελλάδα και την Πορτογαλία. Πρόσφατα ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην εικονογράφηση στο Royal College of Art. Στη δουλειά της, συνυφαίνονται διαφορετικές πρακτικές όπως εικονογράφηση, χωρικός σχεδιασμός, ακαδημαϊκή έρευνα, συμμετοχικός σχεδιασμός, διδασκαλία και χαρακτική.

Event Information
Depo Darm, Ηρώων Σκοπευτηρίου 54 – 56, Καισαριανή, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη 3 Νοεμβρίου, 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 3 Νοεμβρίου – 20 Δεκεμβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή: 12.00 .- 18.00 Σάββατο: 12.00 – 16.00
Πληροφορίες: Tηλ.: 210 7601177 www.depodarm.com  info@depodarm.com

 

 

Last modified: 03/11/2022