ΜΠΟΥΖΙΟΥΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Σπουδές: Σχολή Βακαλό (1972-1975) με καθηγητές στο σχέδιο τους Παναγιώτη Τέτση και Γιάννη Βαλαβανίδη, απ’ όπου αποφοίτησε με έπαινο. Ακολούθησαν σπουδές στην Μεγ. Βρετανία με υποτροφία, στο Central (St.Martin’s) School of Art and Design,στο Λονδίνο (1975-1976) με καθηγητή τον Anthony Attenborough και στο West Glamorgan Institute of Higher Education, Architectural Glass Department στο Swansea της Μεγ.Βρετανίας (1976-1978) με καθηγητές τους Timothy Lewis, Marjory Walters, Ludwig Shaffrath, κ.α. όπου ειδικεύτηκε με εξαιρετική επιτυχία στις σύγχρονες τεχνικές του γυαλιού αποφοιτώντας με διάκριση.
Το 1978 η Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου του απένειμε δια του μέλους της  Laurence Lee, του διασημότερου καλλιτέχνη βιτρώ στην Αγγλία, το βραβείο  «The Howard Martin Design Award» για την ποιότητα της δουλειάς του.
Tην ίδια χρονιά (1978) εκλέχτηκε μέλος του Συμβουλίου των Βιομηχανικών Καλλιτεχνών και Σχεδιαστών του Λονδίνου,( Industrial Artists and Designers of London).
Το 1985 το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας του απένειμε βραβείο, για την αφίσα που σχεδίασε, για την Ευρωπαϊκή χρονιά μουσικής.
Δίδαξε σύγχρονες τεχνικές γυαλιού ως Λέκτορας στο West Glamorgan  Institute of  Higher  Education, Architectural  Glass Department, στην Μεγ. Βρετανία(1979), στο Glass Department του Sydney College of Arts, University of Sydney, Αυστραλία (1991), στη σχολή Βακαλό στην Αθήνα, στο τμήμα που δημιούργησε ο ίδιος, Αρχιτεκτονικό γυαλί – Βιτρώ (1998-2001), και Glass Techniques –Stained glass, στο Sydney College, Rozelle, Sydney, Australia, (2012).
Έχει διακριθεί για την ποιότητα του έργου του τόσο στο Εξωτερικό (Ευρώπη, Αυστραλία), όσο και στην Ελλάδα.
Έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε 9 ατομικές και 28 ομαδικές εκθέσεις. Μέλος του  Ε.Ε.Τ.Ε. Αναφορά στο έργο του γίνεται στο λεξικό των Ελλήνων Καλλιτεχνών (Μέλισσα Τόμoς Γ’).

 

 

 

 

 

Last modified: 11/01/2015