Μουσείο Ακρόπολης: Νέες παρουσιάσεις για μικρούς και μεγάλους

 Το Μουσείο Ακρόπολης υποδέχεται τους επισκέπτες του τη χειμερινή περίοδο ως τις
31 Μαρτίου με μειωμένο εισιτήριο γενικής εισόδου και με δύο νέες θεματικές παρουσιάσεις:

«Σάββατο στο Μουσείο με 20 +1 αριστουργήματα»
Ένα διαφορετικό πρωινό Σαββάτου. Το Μουσείο Ακρόπολης σας προσκαλεί να ανακαλύψετε μαζί με τους αρχαιολόγους τις κρυφές ιστορίες 20+1 αριστουργημάτων. Μύθοι και θρύλοι, δοξασίες και παραδόσεις, ιστορικά ορόσημα και ανθρώπινες ιστορίες μετουσιώνονται σε τέχνη και υφαίνουν μία βιωματική εμπειρία σε έναν ξεχωριστό περίπατο στους εκθεσιακούς του χώρους.
Κυριακή. Αγγλικά: 10.30, Ελληνικά: 12:30, Διάρκεια: 90 λεπτά© Μουσείο Ακρόπολης. Φωτογραφία Γιώργος Βιτσαρόπουλος
 
«Παράξενα πλάσματα στο Μουσείο Ακρόπολης»
Παιδιά μέχρι 12 ετών; Τα παιδιά ανακαλύπτουν τον Ιππαλεκτριώνα, τους Κενταύρους, τον Τυφώνα, τον Τρίτωνα και πολλά άλλα παράξενα πλάσματα. Πλάσματα της γης, της θάλασσας και του αέρα, δημιουργήματα της φαντασίας των αρχαίων, προσκαλούν σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης, παρατήρησης και γνώσης. Φεύγοντας, τα παιδιά παίρνουν στο σπίτι τα υλικά για να δημιουργήσουν τα δικά τους παράξενα πλάσματα. Και αν θέλουν, μπορούν να τα φωτογραφίσουν και να τα στείλουν στο acropolismuseumkids.gr
Κάθε Κυριακή. Ελληνικά: 10.30 και 12.30 Διάρκεια: 60 λεπτά

Παράλληλα συνεχίζεται η παρουσίαση «Απογεύματα στο Μουσείο Ακρόπολης»
Κάθε Παρασκευή. Αγγλικά18.00, Ελληνικά 20.00 Διάρκεια: 90 λεπτά

Συμμετοχή: Εγγραφές γίνονται την ημέρα της παρουσίασης στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Μέτρα υγειονομικής προστασίας: Η χρήση προστατευτικής μάσκας (δεν παρέχεται από το Μουσείο) και ατομικής ακουστικής συσκευής whisper (παρέχεται από το Μουσείο) είναι υποχρεωτική.
Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στην παρουσίαση είναι ελεύθερη. Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση εισιτηρίου ημέρας (5 ευρώ).

 

Event Information

Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα 11742
Διάρκεια  1 Νοεμβρίου – 31 Μαρτίου 2022
Πληροφορίες: Τηλ 210 9000900, www.theacropolismuseum.gr

Last modified: 15/11/2021