Μουσείο Ακρόπολης: Ανθέμια και άνθη λωτού το γούρι του 2019

Ευχηθείτε καλή χρονιά με το γούρι αι τα άλλα γιορτινά δώρα του Μουσείου Ακρόπολης. Δώρα, όπως πάντα με άποψη και σε εξαιρετικά καλές τιμές.

 Το Γούρι για το 2019

Εμπνευσμένο από την διακόσμηση της σίμης, του «Αρχαϊκού Παρθενώνα», που πολλοί ταυτίζουν με τον Εκατόμπεδο των αρχαίων πηγών. Η διακόσμηση φέρει εγχάρακτα και ζωγραφιστά ανθέμια και άνθη λωτού. Ο πρώτος αυτός λαμπρός Παρθενώνας σηματοδοτεί την αρχή της τεράστιας ακτινοβολίας της πόλης της θεάς Αθηνάς και χρονολογείται γύρω στο 570  π. Χ. Το αέτωμα του Εκατόμπεδου βρίσκεται στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης στον πρώτο όροφο.
Τιμή: 27,00€
Υλικό: Επιχρυσωμένος ορείχαλκος
Σχεδιαστής: Κώστας Δημόπουλος

Χριστουγεννιάτικη μπάλα «αρχαϊκά αλογάα»

Εμπνευσμένη από τα μαρμάρινα άλογα της μετόπης του Εκατόμπεδου, του ναού που κατασκευάστηκε γύρω στο 570 π.Χ. στη θέση του κατοπινού Παρθενώνα. Το μοναδικό αυτό έκθεμα βρίσκεται στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης στον πρώτο όροφο.

Τιμή: 12,50€
Χρώμα: κόκκινο
Σχεδιαστής: Prepack

 

 

 

Χριστουγεννιάτικη μπάλα «επιγραφή»

Το σχέδιο της χριστουγεννιάτικης μπάλας είναι εμπνευσμένο από ψήφισμα του 405/4 π.Χ. με το οποίο η πόλη της Αθήνας τιμά την σύμμαχό της Σάμο. Το έκθεμα βρίσκεται στη βόρεια πτέρυγα του πρώτου ορόφου του Μουσείου.

Τιμή: 12,50€
Χρώμα: λευκό
Σχεδιαστής: Prepack

 

 

 

Κεραμικό ρόδι

Οι πολυάριθμοι σπόροι του ροδιού το έκαναν σύμβολο γονιμότητας, αφθονίας, ευημερίας και καλής τύχης. Ο σχεδιασμός του σύγχρονου κεραμικού ροδιού είναι εμπνευσμένος από το ρόδι που κρατά η Κόρη 593 ως προσφορά στη θεά Αθηνά (580–570 π.Χ.). Το έκθεμα βρίσκεται στην Αίθουσα της Αρχαϊκής Ακρόπολης στον πρώτο όροφο.

Τιμή: 19,00€
Χρώματα: κόκκινο, λευκό
Υλικό: το λευκό ρόδι είναι κατασκευασμένο από πορσελάνη
Σχεδιαστής: Τρεις Γραμμές

 

Κεραμική σφαίρα

Διακοσμημένη με γεωμετρικά σχέδια εμπνευσμένα από τα πήλινα αγγεία της Γεωμετρικής Εποχής (9ος – 8ος αι. π.Χ.) που βρίσκονται στην προθήκη1 της Αίθουσας των Κλιτύων της Ακρόπολης στο ισόγειο.

Τιμή: 15,00€
Χρώματα: κόκκινο, μαύρο
Σχεδιαστής: Τρεις Γραμμές

 

 

 

Πορσελάνινος τροχός

Το διακοσμητικό αυτό αντικείμενο είναι εμπνευσμένο από τον χάλκινο τροχό, αφιέρωμα αγνώστου στο Ιερό της Ακρόπολης κατά τον 6ο αι. π.Χ. Το έκθεμα βρίσκεται στην προθήκη19 της Αίθουσας της Αρχαϊκής Ακρόπολης στον πρώτο όροφο.

Τιμή: 15,00€
Χρώμα: λευκό
Υλικό: πορσελάνη
Σχεδιαστής: Τρεις Γραμμές


Event Information
 
Τα προϊόντα είναι διαθέσιμα στο Πωλητήριο του ισογείου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη 09  – 17.99 (τελευταία είσοδος στις 16.30), Παρασκευή 09.00 – 22.00 (τελευταία είσοδος στις 21.30), Σάββατο & Κυριακή 09.00 – 20.00 (τελευταία είσοδος στις 19.30 μ.μ.)
Πληροφορίες
: shops@theacropolismuseum.gr (Πωλητήρια) / 210 9000959, vicky.melikidou@theacropolismuseum.gr (Εμπορικό τμήμα)

Last modified: 20/11/2018