ΜΟΥΖΑΚΙΤΟΥ ΦΡΥΝΗ

Γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα.
Σπουδές: Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1982-7, εργαστήρια Ηλία Δεκουλάκου και Δημήτρη Μυταρά). Συνέχισε για ένα χρόνο στην Ecole des beaux-arts (1987-8) στις Βρυξέλλες, καθώς και στο Royal College of Art (1989-92) στο Λονδίνο, όπου ειδικεύτηκε στα computer graphics.
Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και έχει πάρει μέρος σε δώδεκα ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στην Ισπανία, στο Λονδίνο κ.ά.
Η Φρύνη Μουζακίτου έδειξε έμπρακτα με την πρώτη της έκθεση το ενδιαφέρον της για τις γλυπτικές κατασκευές. Οι εικόνες του βυθού με αληθινά ή κατασκευασμένα από πολυεστέρα ψάρια αποτελούν την πρώτη θεματική ενότητα των τρισδιάστατων ενυδρείων που παρουσίασε. Αργότερα, η διαδικασία και τα στάδια παραγωγής του κρασιού στάθηκαν η αφορμή για ένα κριτικό σχόλιο για την απομάκρυνση του ανθρώπου από τις φυσικές διαδικασίες παραγωγής ενώ, με μια ευρύτερη έννοια, το σχόλιο αυτό μπορεί να επεκταθεί και στη διαδικασία απομάκρυνσης του έργου τέχνης από το φυσικό του περιβάλλον (εργαστήριο) μέχρι την παρουσίαση του στο ευρύ κοινό.

Last modified: 06/12/2018