ΜΟΤΣΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Ο Παύλος Μότσης είναι Έλληνας εικαστικός. Το 1992 ίδρυσε το Ατελιέ Μότση σε μια γραφική συνοικία της Αθήνας, στους Αμπελόκηπους. Το 1997, μετακόμισε σε ένα ήσυχο νοτιοανατολικό προάστιο, την Ηλιούπολη, όπου βρίσκεται το ατελιέ του μέχρι και σήμερα.
Τα εκφραστικά του μέσα δεν περιορίζονται στις ζωγραφικές δημιουργίες. Πέρα από το ταλέντο του ως ζωγράφος, δημιουργεί Τοιχογραφίες και Βιτρώ, επίσης η καλλιτεχνική του έκφραση επεκτείνεται στα Γλυπτά και τα Ψηφιδωτά.
Το πεδίο της τέχνης είναι η κινητήρια δύναμη του. Η προσωπική του συλλογή δεν υπερβαίνει τα 50 έργα τέχνης για μια περίοδο 40 ετών, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του portfolio του αποτελείται από αναθέσεις πελατών.
Υπάρχουν πολλά καλλιτεχνικά κινήματα που θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν τα έργα τέχνης του, αλλά στην πράξη δεν ανήκει απόλυτα σε κανένα από αυτά, επιλέγει μόνο κάποια στοιχεία και τεχνικές για να δημιουργήσει τη δική του οπτική γλώσσα.
Τα κύρια σύμβολα στα έργα του είναι οι ανθρώπινες μορφές, κυρίως γυναικείες, αλλά και τοπία που δεν εκτελούνται με ρεαλιστικούς όρους, αλλά με μαγικό και πνευματικό τρόπο, όχι ως φευγαλέα όνειρα, αλλά ως κάτι παράλληλο με το πραγματικό.

 

Last modified: 16/10/2018