ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΥ ΜΑΡΩ

Γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται.
Σπούδασε στην Ecole Nationale Supérieure d’Arts de Paris-Cergy (Γαλλία) και την Hochschule fur Bildende Kunst, Braunschweig (Γερμανία).
‘Eχει συμμετάσχει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ευρώπη, τις Η.Π.Α. και την Τουρκία. Έργα της υπάρχουν στην κρατική συλλογή της Γαλλίας FNAC (Fonds National d’Art Contemporain) και σε σημαντικές ιδιωτικές συλλογές και ιδρύματα, όπως το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Κωνσταντινούπολης, Istanbul Modern. Παράλληλα δημιουργεί σκηνικές εγκαταστάσεις για το θέατρο και επιμελείται εργαστήρια γλυπτικής.
Η δουλειά της, αινιγματική και πολυδιάστατη (γλυπτικές εγκαταστάσεις, ζωγραφική, σχέδια, ανάγλυφα σε βελούδο), «υφαίνεται» με οικογενειακές μνήμες και πολιτιστικές αναφορές και χαρακτηρίζεται από μια σπάνια εκλεπτυσμένη ωμότητα. Επιλέγει φιγούρες και θεματικές που βρίσκονται πάντα σε τεταμένη κατάσταση, όπως η προστασία του οικογενειακού περιβάλλοντος και η επίπονη οικειότητα, ο έρωτας και η υποταγή, ο σύνδεσμος και τα δεσμά. Το καλλιτεχνικό σύμπαν της βρίσκεται στην άκρη των ονείρων, με μια φαινομενική ηρεμία σκόπιμα τοποθετημένη ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία.
Επιλεγμένες εκθέσεις: Doors of Perception, Nev gallery, (Τουρκία, 2017)· Till it’s gone, an exhibition on Nature and Sustainability, Istanbul Modern (Τουρκία, 2016)· Matières à Rêver, Château des Adhémar, Montélimar (Γαλλία, 2016)· Motopoétique, MAC-Lyon (Γαλλία, 2014)· Heart of Darkness, NΕΟΝ, Φεστιβάλ Αθηνών (Ελλάδα, 2012)· The King, Analix Forever (Ελβετία, 2012), I Would Prefer Not To, Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα (Ελλάδα, 2012)· Parallel Universe, 511 Gallery (ΗΠΑ, 2010).

Last modified: 08/08/2017