Μιχάλης Κιούσης – Δημήτρης Κόκορης: «Σημεία Αναχώρησης: Μια φυγοκεντρική Ανθρωπογεωγραφία»

Ως το Δεκέμβριο τα Χανιά υποδέχονται 15 πρωτότυπες καλλιτεχνικές προτάσεις, με περισσότερους από 100 καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θέατρο, χορό, μουσική, κινηματογράφο, εικαστικά, λογοτεχνία, νέα μέσα-ψηφιακές τέχνες, παράλληλες δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.Για τις εκδηλώσεις με το γενικό τίτλο «Ανοιχτά Πανιά Χανιά 2021», εμβληματικοί χώροι της πόλης, από το ΚΑΜ ως την Πλατεία της Σπλάντζιας, από το Φρούριο Φιρκά μέχρι τον Δημοτικό Κήπο, από το Μουσείο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, ως τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τον Ρωσικό Στρατώνα κ.ά., θα φιλοξενήσουν Θέατρο, χορό, μουσική, κινηματογράφο, εικαστικά, λογοτεχνία, νέα μέσα-ψηφιακές τέχνες, παράλληλες δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.
Πρεμιέρα έγινε με την έκθεση «Σημεία Αναχώρησης: Μια φυγοκεντρική Ανθρωπογεωγραφία» που παρουσιάζουν οι εικαστικοί Μιχάλης Κιούσης και Δημήτρης Κόκορης  ως τις 25 Ιουλίου στο Φρούριο Φιρκά. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Μυρτώ Κοντομιτάκη, Μουσειολόγος-Ιστορικός Τέχνης.

Δημήτρης Κόκορης


Οι δύο δημιουργοί χαρακτηρίζονται από τις συνεχείς μετακινήσεις τους ανά την υφήλιο. Σε αυτήν την παρουσίαση της δουλειάς τους μας ξανασυστήνουν εικόνες και αναφορές, που στην καθημερινότητά μας θα φάνταζαν ακόμη και αμελητέες. «Κουβαλάνε μαζί και τα παιχνίδια τους», πολιτισμικές, εθνολογικές και ανθρωπολογικές αναφορές από τα μέρη όπου ταξίδεψαν, ερωτήσεις και αινίγματα από τις απρόβλεπτες περιπλανήσεις του μυαλού. Σε ένα νησί των άκρων και των συνεχών αλλαγών, η έκθεση αυτή αποτελεί φυσική συνέπεια.

  • Στο πλαίσιο της έκθεσης, τις δύο Παρασκευές 16 και 23 Ιουλίου, (από τις 10 το πρωί και για 3 με 4 ώρες), οι καλλιτέχνες θα πραγματοποιήσουν Εργαστήρι Σχεδίου στο ιστορικό λιμάνι των Χανίων, «Urban Sketching in Chania: Κατά πόσο ο περιβάλλων χώρος διαμορφώνει το έργο ενός καλλιτέχνη», που θα αφορά άτομα κάθε ηλικιακής ομάδας και επιπέδου, στο σχέδιο και τη ζωγραφική.
Event Information
Φρούριο Φιρκά (Αίθουσες Ορόφου), Χανιά
Διάρκεια έκθεσης: 9 – 25 Ιουλίου 2021
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 10.00 -14.00 και 19.00 – 22.00. Είσοδος ελεύθερη
Προκράτηση θέσης για το εργαστήριο: chania-culture.gr

Last modified: 13/07/2021