«Μικρά Βήματα. Μεγάλοι Δρόμοι» – Πέντε καλλιτέχνες εικονογραφούν ιστορίες της αληθινής ζωής

 Ο Πολυχώρος Art Project Space παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «Μικρά Βήματα. Μεγάλοι Δρόμοι» σε συνδιοργάνωση της αίθουσας τέχνης Τεχνοχώρος και της Νομικής Βιβλιοθήκης. Την έκθεση επιμελείται η Ίρις Κρητικού.
Εκτίθενται τα έργα πέντε εικαστικών που εικονογράφησαν την ομότιτλη πρωτότυπη σειρά βιβλίων του Βαγγέλη Ηλιόπουλου που κυκλοφορεί με ιδιαίτερη επιτυχία από την Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Χαρίτων Μπεκιάρης

Τα βιβλία θίγουν με τρόπο φιλικό προς τα παιδιά καίρια κοινωνικά και πολιτισμικά ζητήματα της εποχής μας: Τρίτη Ηλικία, Πένθος, Έλλειψη Εστίας, Πολιτισμική Κληρονομιά, Ναρκωτικά.
Στο πλαίσιο της έκθεσης προγραμματίζονται ειδικές εκδηλώσεις για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Κάτια Βαρβάκη (αρχικη εικόνα), Κωνσταντίνος Έσσλιν, Χαρίτων Μπεκιάρης, Ντανιέλα Σταματιάδη και Μαρίνα Στελλάτου, «υπογράφοντας εικαστικά» τα ισάριθμα βιβλία του συγγραφέα.

Μαρίνα Στελλάτου

Το βράδυ των εγκαινίων θα προλογίσουν την έκθεση ο Συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος και η Αρχαιολόγος – Ιστορικός της Τέχνης Ίρις Κρητικού ενώ τα εγκαίνια θα τιμήσουν επίσης με την παρουσία τους ειδικοί επιστήμονες, μιλώντας συνοπτικά για τα θέματα που πραγματεύονται τα βιβλία και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μιλήσουμε γι’ αυτά στα παιδιά μέσα από τη λογοτεχνία και τη ζωγραφική.
«Τι είναι αυτό που μετατρέπει απαλά μια συνοπτική αφήγηση ενός σκληρού και επίκαιρου κομματιού αλήθειας σε δαιδαλώδες πολύχρωμο δάσος γεμάτο επεισοδιακές περιπέτειες, συναρπαστικές συναντήσεις και αναπάντεχες αισθηματικές αποχρώσεις που αφορούν εξίσου μικρούς και μεγάλους;» Ίρις Κρητικού

Κωνσταντίνος Έσσλιν


«Πρόκειται για βιβλία με σύντομες και απλές ιστορίες, οι οποίες παίρνουν τον αναγνώστη από το χέρι για μια περιδιάβαση στην αληθινή ζωή. Τα μεγάλα θέματά τους προσεγγίζονται με απλό και κατανοητό στον αναγνώστη λόγο. Κάθε ιστορία αγγίζει την καθημερινότητα του παιδιού με ήρωες που του μοιάζουν, ώστε να μπορεί να αναγνωρίσει τα συναισθήματά τους, να προβάλλει σε αυτούς τον εαυτό του και να αντιμετωπίσει μαζί τους δικές του καταστάσεις. Απευθύνονται στα παιδιά με ειλικρίνεια και σεβασμό. Αποφεύγουν να δημιουργήσουν ενοχές, θυμό, αγωνία, απογοήτευση. Αντίθετα, ενώ δεν κρύβουν τίποτα, έχουν στόχο να προσφέρουν στους μικρούς αναγνώστες συναισθηματική ασφάλεια, αισιοδοξία για ζωή και ελπίδα». Βαγγέλης Ηλιόπουλος

Ντανιέλα Σταματιάδη

Event Information

Πολυχώρος Art Project Space, Φαλήρου 66, Αθήνα, Έναντι ΕΜΣΤ, Σταθμός Metro FIX
Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, 19.00
Διάρκεια: 8 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00 Τετάρτη, Σάββατο 11.00-15.00 Κυριακή, Δευτέρα κλειστά
Πληροφορίες: Τηλ. 2117504180
Υπόγειος χώρος στάθμευσης MΕΤΡΟ ΦΙΞ στα 200 μ

 

 

Last modified: 07/11/2023