Μια νέα γκαλερί ξεκινά στου Ψυρρή 

Το TAG project space συστήνεται στο κοινό με την ομαδική εικαστική έκθεση που φέρει το συμβολικό τίτλο «Opening». Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Jola818, Nerisisty, One Bran, Petr Shevchenko, Sotiris Fen.
Όταν αποκαλύπτουμε τους εαυτούς μας. Όταν οι εαυτοί μας διευρύνονται. Κοίτα μπροστά σου. Κοίτα μπροστά σου την πόρτα. Το άνοιγμα αυτό. Η έναρξη. Μπροστά σου. Ανοίγουμε τους εαυτούς μας.

Sotiris Fen

Δεχόμαστε αυτό που ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Σχήματα. Χρώματα. Κινήσεις. Ξεδιπλώνουμε μια – μια όλες εκείνες τις φορές που εντέχνως τυλιχτήκαμε  μόνοι μας. Παρατηρούμε γύρω μας. Στεκόμαστε. Παρατηρούμε τον κόσμο, τις γραμμές, τα σχέδια, τις λέξεις. Τι είναι άραγε αυτό που μας οδήγησε εδώ; Έχει σημασία τώρα; Ούτως ή άλλως κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Περπατάμε αργά προς τα εκεί. Ανοίγουμε τα χέρια μας. Ανοίγουμε μέσα μας. Εκείνη την πόρτα. Αντιλαμβανόμαστε εκείνο το άνοιγμα. Και κάπως έτσι μας κατακλύζουν τα σχήματα, τα χρώματα και ξαναβλέπουμε εκείνα τα ίδια πράγματα κάπως αλλιώς τώρα. Αυτό το άνοιγμα. Μπροστά μας. Μπροστά μου.

Nerisisty

Το TAG project space είναι ένας νέος χώρος λειτουργεί ως μια πλατφόρμα έκφρασης και  ανάδειξης τεχνών και ιδεών μέσω της διοργάνωσης διαφόρων δράσεων όπως εκθέσεων, σεμιναρίων, εργαστηρίων κ.α. Η ομάδα μας αποτελείται από έναν εικαστικό (Sotiris Fen), μια θεωρητικό/ιστορικό τέχνης και επιμελήτρια (Μαρίνα Ζιάβρα) και μια συντηρήτρια τέχνης και θεωρητικό/ιστορικό τέχνης (Ελπίδα Άμπου). Η δράση της ομάδας φυσικά δεν περιορίζεται στα όρια του χώρου αλλά εκτείνεται και πέραν αυτού.

Petr Shevchenko

Αυτό που σκοπεύουμε κυρίως είναι να διοργανώσουμε κάποιες «ιδιαίτερες» και σχετικά όσο το δυνατό πρωτότυπες δράσεις μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θα προκαλούνται να δημιουργήσουν και να εκφραστούν κάτω από κάποιες συγκεκριμένες θεματικές που θα λειτουργούν ως μία πρόκληση τόσο για αυτούς όσο και για το κοινό όπου δύναται να εμπλακεί. Αυτό που έχει ενδιαφέρον πολύ είναι ο τρόπος και η διαδικασία που θα γίνονται αυτές οι δράσεις καθώς πέρα του τελικού αποτελέσματος όλη η διαδικασία επιδιώκουμε να είναι μια βιωματική εμπειρία για τους καλλιτέχνες.

Jola818

Event Information
TAG project space, Βορέου 10, (υπόγειο), Αθήνα
Εγκαίνια: Τετάρτη 6 Απριλίου
Διάρκεια έκθεσης: 6 – 22 Απριλίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη με Παρασκευή 16.00 21.00, Σαββατοκύριακο 12.00 – 17.00

 

Last modified: 12/04/2022