Μια διακαλλιτεχνική προσέγγιση στην «ανθεκτικότητα»

Στο TAF/The Art Foundation παρουσιάζεται η εικαστική ομαδική έκθεση «Resilience» ως τις 13 Νοεμβρίου.
Η προτεινόμενη έκθεση πραγματεύεται το θέμα «Resilience» (Ανθεκτικότητα) ως ικανότητα προσαρμογής, αντίστασης, επιβίωσης, επαναφοράς, ισορροπίας, ευελιξίας. Η ανθεκτικότητα σε επίπεδο ανθρώπου και κοινότητας, ανθρωπογενών κατασκευών και φυσικού περιβάλλοντος, θεσμών και κοινωνικής οργάνωσης. Το ζήτημα της ανθεκτικότητας θα προσεγγιστεί διακαλλιτεχνικά και διεπιστημονικά μέσα από μια πολυμεσική έκθεση.

ΕΙΡΗΝΗ ΡΟΥΜΠΗ. ΑΥΤΟΕΙΚΟΝΑ. 2022

Η ανθεκτικότητα σύμφωνα με το πεδίο της ψυχολογίας περιγράφει την αντιστάθμιση παραγόντων «επικινδυνότητας» από προστατευτικούς παράγοντες και λειτουργεί διαφορετικά σε κάθε άνθρωπο. Για τη μηχανική των υλικών η ανθεκτικότητα είναι η διατήρηση της απόδοσης και η ικανότητα επαναφοράς του υλικού υπό την επίδραση φορτίσεων και περιβαλλοντικών παραγόντων που προκαλούν φθορά, παραμόρφωση, γήρανση. Σε μεγαλύτερη κλίμακα η ιδέα της ανθεκτικότητας συντάσσεται με την ιδέα της βιωσιμότητας και τις οικολογικές θεωρίες όπως αυτές ενημερώνουν  τον σχεδιασμό του αστικού περιβάλλοντος καθώς και των καθημερινών χώρων και των αντικειμένων.

ΑΝΤΖΙ ΚΑΡΑΤΖΑ

Το βασικό ερώτημα είναι το πώς επανέρχεται κι ανασυντάσσεται το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον μετά από διαφορετικά συμβάντα κλονισμού (φυσικές καταστροφές, οικονομική κρίση, πόλεμος, πανδημία).
Συμμετέχουν: Αρετή Αθανασοπούλου,  Έλλη Βέλλιου, Νάντια Βλαχοπούλου, Γρηγορία Βρυττιά, Εύα Γιαννακοπούλου, Άντζι Καρατζά, Ελένη Κοκολάκη, Ευδοκία Κύρκου,  Πένυ Κωνσταντίνου, Capten (αρχική εικόνα), Σταύρος Μπονάτσος, Ιωάννα Μπουζίκα, Δέσποινα Νισυρίου, Φίλη Ολσέφσκι, Γρηγόρης Παπαγρηγορίου, Κατερίνα Παπαζήση, Μίμα Ραζέλου, Εύα Ρεπούσκου, Ειρήνη Ρούμπη, Μαίρη Ρουσιώτη, Μαίρη Σάββα, Πάνος Σκλαβενίτης, Νάντια Σκορδοπούλου, Βούλα Παρασκευή Φερεντίνου, Αριστέα Χαρωνίτη Επιμέλεια έκθεσης: Εύα Ρεπούσκου, Μαίρη Ρουσιώτη, Διοργάνωση POW WOW

Φίλη Ολσέφσκι

Event Information
T.A.F./the art foundation, Νορμανού 5, Αθήνα 10555, Μοναστηράκι
Εγκαίνια: Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, 19.00
Διάρκεια: 31 Οκτωβρίου – 13 Νοεμβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 12.00 – 20.00
Πληροφορίες: www.theartfoundation.grhttp://www.theartfoundation.gr

 

 

Last modified: 03/11/2022