Μετατοπίσεις της γυναικείας αυτο-εικόνας στην τέχνη. Διάλεξη του Αντώνη Κωτίδη 

Με διάλεξη του Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Φιλοσοφική Σχολή Α.Π.Θ. Αντώνη  Κωτίδη συνεχίζονται την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στις 19.30 οι «Συναντήσεις Πολιτισμού» στην Οικία Τέλλογλου, στη Θεσαλονίκη
Ο κ. Κωτίδης θα μιλήσει με θέμα «Μετατοπίσεις της γυναικείας αυτο-εικόνας στην τέχνη: μοντέρνο-φεμινιστικό –οικουμενικό».
Οι «Συναντήσεις Πολιτισμού» είναι μία σειρά διαλέξεων που διοργανώνει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. με ενδιαφέροντα θέματα από τον χώρο της σύγχρονης τέχνης. Βασικοί άξονες των διαλέξεων είναι η παρουσίαση παραδειγμάτων  γυναικείας δημιουργικότητας διαφόρων περιόδων και καλλιτεχνικών τάσεων, η ανάδειξη ζητημάτων  αναπαράστασης, ταυτότητας, βλέμματος, ζητήματα θεωρίας της τέχνης,  καθώς και ο διάλογος, οι αλληλεπιδράσεις ανάμεσα σε εικαστικά έργα και κινηματογραφικές δημιουργίες.
Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου με θέμα «Πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, βίντεο συνομιλούν με την εικονική πραγματικότητα και τον κινηματογράφο» θα μιλήσει ο Ορέστης Ανδρεαδάκης, κριτικός κινηματογράφου, διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης).

Event Information
Οικία Τέλλογλου, Αριστοτέλους 2
Ώρα έναρξης διαλέξεων: 19.30
Κόστος: 10 ευρώ ανά συνάντηση
Πληροφορίες – εγγραφές:  τηλ. 2310 991610 και 2310 991377

 

Last modified: 26/11/2018