ΜΑΡΚΑΚΗ ΤΖΕΝΗ

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939
Σπουδές: Χαρακτική (1961-1965) και Καλλιτεχνική Τυπογραφία-Τέχνη του Βιβλίου (1964-1966, με αριστείο) στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με κρατική υποτροφία του ΙΚΥ και με δάσκαλο τον Κώστα Γραμματόπουλο.
Ασχολείται κυρίως με την έγχρωμη ξυλογραφία. Από το 1967 έχει συνεχή καλλιτεχνική δράση και μετέχει ενεργά στα εικαστικά δρώμενα. Έχει στο ενεργητικό της έξι ατομικές εκθέσεις και πλήθος ομαδικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (ενδεικτικά: επτά πανελλήνιες συμμετοχές, διεθνείς εκθέσεις σε Πολωνία, Ρουμανία, Πορτογαλία και αλλού). Έχει εικονογραφήσει βιβλία και έχει επιμεληθεί αφίσες, έντυπα και εξώφυλλα βιβλίων. Δίδαξε επί 29 χρόνια το μάθημα των Καλλιτεχνικών στο Αρσάκειο Αθηνών.
Είναι ενεργό μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας, της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών και μέλος της Διεθνούς Γυναικείας Μορφωτικής Ομοσπονδίας. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων Μέσης Εκπαίδευσης.
Ως έφορος Χαρακτικής στο ΕΕΤΕ διοργάνωσε τη μεγάλη έκθεση «Πανόραμα Ελληνικής Χαρακτικής» στο χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων το Δεκέμβριο του 2008.

 

Last modified: 22/10/2021