Μαρίνα Κουτσοσπύρου: Μικρές προσωπικές

Η γκαλερί nord παρουσιάζει, για πρώτη φορά, την εικαστικό Μαρίνα Κουτσοσπύρου στην ατομική της έκθεση «The poetry of material things». Μια σειρά από μεσαία, μικρά και μίνι έργα που δημιουργήθηκαν κατά το 2020-2021 και παρουσιάζουν καθημερινές στιγμές, απλές χαρές της ζωής, σχολιάζοντας την σύγχρονη κουλτούρα, την καθημερινότητα μας, μικρές προσωπικές ή δημόσιες στιγμές μας. Η παλέτα της είναι γεμάτη έντονα χρώματα και φως, με μία ανθρωποκεντρική – ρομαντική προσέγγιση ή και ακόμη και σουρεαλιστική σε κάποια από τα έργα της. Παραστατική ζωγραφική, της οποίας το αποτέλεσμα αγγίζει τις καρδιές μας και μας γεμίζει αισιοδοξία και θετική ενέργεια.
Η Ιστορικός της Τέχνης, ΜΑ Δημοσιογράφος και μέλος της AICA Ελλάδος, Νικολένα Καλαϊτζάκη, σημειώνει αναφορικά με την έκθεση: «Αναπτύσσοντας μία ιδιότυπη εικαστική γραφή που βρίθει από αφηγηματικότητα μεστή, κι από συναίσθημα είναι χορτάτη, η ζωγράφος, Μαρίνα Κουτσοσπύρου, δικαίως, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο δυναμικές, και εργατικές, γυναικείες φωνές που έχει να αναδείξει η σύγχρονη ελληνική εικαστική σκηνή. ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΤΣΟΣΠΥΡΟΥ
Μελετώντας κανείς το σύνολο της εργασίας της, από τα πρώιμα της χρόνια, μέχρι και σήμερα, με ευκολία, θα διαπιστώσει, πως η Κουτσοσπύρου δεν διστάζει να εκφραστεί, να πειραματιστεί και να καταπιαστεί ελεύθερα με την θεματολογία που θα της κεντρίσει, κάθε φορά, το ενδιαφέρον, απέχοντας πολύ από το να εμμένει σε πετυχημένες στερεοτυπικές συμπεριφορές και τεχνάσματα.
Αντιθέτως, η εργασία της διακρίνεται από μια πλούσια, σε επίπεδο θεματολογίας, αλλά και τεχνικής απόδοσης, προσέγγιση που αγκαλιάζει και συνενώνει τον οικείο ρεαλισμό της πραγματικότητας με την αφαιρετική, και συντριπτική συχνά, εισβολή της φαντασίας και του ονείρου εντός της.
Ανθρώπινες φιγούρες, άντρες, γυναίκες, παιδιά, τοποθετημένες στα περιβάλλοντα που ανήκουν, σε αστικά ή φυσικά περιβάλλοντα, σε περιβάλλοντα φτιαγμένα από μύθο κι ιστορία, σουρεαλισμό ή και ρομαντισμό ακόμα, γίνονται οι πρωταγωνιστές ενός ευφάνταστου ζωγραφικού θιάσου που για το τέλος σου αφήνει μια αίσθηση απαλή, σαν χάδι, μιας «εποχής άλλης» που την φιλοξενούμε μέσα μας∙ πολύτιμη βαθιά σαν νοσταλγία».

Event Information
Nord, Πλατεία Ρολογιού, Σπέτσες, Τ.Κ. 18050
Εγκαίνια: Σάββατο 24 Ιουλίου, 20.30
Διάρκεια έκθεσης: 24 Ιουλίου – 6 Αυγούστου 2021
Επικοινωνία: info@nord-spetses.gr / 6944443534 • Γιώργος Χριστοδούλου

Last modified: 19/07/2021