Μάριος Φούρναρης

Μάριος Φούρναρης: Ευτυχώς, κάποτε η π-οίηση τελειώνει

Η ΕΝΙΑ Gallery παρουσιάζει στον νέο της χώρο την έκτη ατομική έκθεση του Μάριου Φούρναρη «Ευτυχώς, κάποτε η π-οίηση τελειώνει».
Η αρχιτεκτονική διαμόρφωση και κάτοψη του νέου εκθεσιακού χώρου κατέχει δεσπόζουσα σημασία στην συγκρότηση της έκθεσης. Τα περίπου σαράντα έργα παρουσιάζονται ως τμήματα μιας σύνθεσης – εγκατάστασης, αναπτύγματα των εννοιολογικών και εικαστικών αναζητήσεων του καλλιτέχνη.
Η διαδικασία της σύνθεσης είναι ο πυρήνας του εικαστικού έργου του Μάριου Φούρναρη.Μάριος Φούρναρης Η σχέση των υλικών και η σύνδεση μεταξύ διαφορετικών, ποικίλων αντικειμένων της καθημερινότητας δομούν και καθορίζουν μορφολογικά το κάθε έργο. Κάθε γλυπτική σύνθεση είναι το ανάπτυγμα άλλοτε μιας αυθόρμητης δημιουργικής παραγωγής και άλλοτε μιας προβληματικής πάνω σε θέματα καθημερινά, κοινωνικά, πολιτικά. Οι συνθέσεις του είναι ένα παιχνίδι συμβολισμών, ισορροπιών και αντιθέσεων.
Η εικαστική του δημιουργία δίνει έμφαση σε ευτελή, ασήμαντα, καθημερινά αντικείμενα και βασίζεται φιλοσοφικά στις έννοιες της ιστορίας, της μνήμης, του χρόνου, της φύσης, της συλλογικότητας, της ανθρωπότητας, της φτώχειας. Ο άνθρωπός, τα δικαιώματά του και το περιβάλλον απέναντι στην ανελέητη και ανεξέλεγκτη οικονομική ανάπτυξη και στις κερδοσκοπικές ιδεοληπτικές πολιτικές της είναι μερικά από τα θεμελιώδη ζητήματα που απασχολούν τον καλλιτέχνη και σχολιάζει κριτικά μέσα από τα έργα του.Μάριος Φούρναρης
Ο Μάριος Φούρναρης μελετά σε βάθος την ιστορία και την ιστορία της τέχνης και θίγει εκ νέου, στο σήμερα του, το ζήτημα της ύπαρξης μιας τέχνης με κοινωνικό χαρακτήρα.  Επιμέλεια έκθεσης: Νίκη Παπασπύρου, ιστορικός τέχνης
Η έκθεση συνοδεύεται από ενημερωτικό φυλλάδιο στη διάθεση του κοινού και από κατάλογο 100σελίδων σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων προς πώληση.

Event Information
Enia gallery, Μεσολογγίου 55, Πειραιάς
Εγκαίνια Έκθεσης: Κυριακή 13 Νοεμβρίου, 19.00
Διάρκεια Έκθεσης: 13 Νοεμβρίου – 11 Μαρτίου 2023 (Από τις 17 Δεκεμβρίου έως 12 Ιανουαρίου η έκθεση θα παραμείνει κλειστή)
Ώρες Λειτουργίας: Πέμπτη, Παρασκευή 12.00 – 20.00, Σάββατο 12.00 – 16.00 Είσοδος ελεύθερη.
Πληροφορίες: 210 4619700 www.eniagallery.com

Last modified: 21/11/2022