ΜΑΡΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ

Μάριος Πολυχρονιάδης – Επίκαιρα σχόλια από ήρωες των παιδικών μας χρόνων

Η Αίθουσα Τέχνης ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης, παρουσιάζει την τέταρτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Μάριου Πολυχρονιάδη. Παρουσιάζονται  έργα μεσαίων και μικρών διαστάσεων ζωγραφισμένα με λάδι σε καμβά και με αυγοτέμπερα σε ξύλο. Η έκθεση διαρκεί από τις 9 Μαρτίου ως την 1 Απριλίου.ΜΑΡΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ
Ο Πολυχρονιάδης χρησιμοποιώντας τους ήρωες τον κλασικών παιδικών παραμυθιών αναδεικνύει τις παθογένειες της σημερινής κοινωνίας. Σουρεαλιστική ζωγραφική με έντονα χρώματα και εύθυμη διάθεση που καυτηριάζει την πραγματικότητα και προβληματίζει τον θεατή.
Ο ίδιος ο καλλιτέχνης σημειώνει, μεταξύ άλλων, στον κατάλογο της έκθεσης: «…Οι ήρωες των παιδικών μας χρόνων δανείζουν ή αλλάζουν τους ρόλους και τις ιστορίες τους και με παιχνιδιάρικη διάθεση σχολιάζουν την σύγχρονη πραγματικότητα.
Θέματα της καθημερινότητας όπως η εμμονή με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, το κυνήγι για πλούτο και εξουσία, ο ρατσισμός, η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς,  παρουσιάζονται με τρόπο εικονογραφικό, είτε αποσπασματικά είτε συνοψίζοντας τα στοιχεία όλης της ιστορίας σε ένα έργο.ΜΑΡΙΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ
Η εύθυμη διάθεση και τα έντονα χρώματα κεντρίζουν το ενδιαφέρον, δίνοντας χρόνο στο θεατή να διαβάσει την ιστορία και να καταλήξει μόνος του στα συμπεράσματα του…».

Event Information

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ ΚΑΡΤΕΡΗΣ, Ηροδότου 5, Κολωνάκι, Αθήνα
Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 9 Μαρτίου, 18.00 – 22.00
Διάρκεια έκθεσης: 9 Μαρτίου – 1 Απριλίου 2023
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00-20.00 Τετάρτη, Σάββατο, 11.00 – 15.00 Κυριακή – Δευτέρα κλειστά
Πληροφορίες: Τηλ. 210 8239465, FAX 210 8820655, peritechnon@yahoo.gr , www.peri-technon.com

Last modified: 06/03/2023